avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier furt

Buna ziua, am fost sunat in dimineata aceasta de un organ de cercetare al Politiei din Iasi in legatura cu furtul unui telefon, mi-a spus ca stie tot despre mine, sa ma prezint la ei pentru a da o declaratie. Eu nu am furat absolut nimic, si chiar am ramas surprins ca sunt suspectat. Am o intrebare, cazierul meu judiciar va ramane "curat"? Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:12, 10 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Atata timp cat nu va stiti vinovat de ceva nu aveti de ce sa va faceti probleme iar cazierul dvs va ramane tot"curat" si dupa vizita de la politie.
Art. 9
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.
Daca veti fi gasit vinovat de instanta si condamnat penal veti avea cazier.nLegea o aveti expusa mai sus de colegul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca procurorul dispune neinceperea urmaririi penale mai ramane ceva in cazier? NNIM NNIM Salut, vreau sa stiu si eu daca primesc de la procuror NUP , pentru conducere sub influenta bauturilor, mai ramane ceva la cazier?? (vezi toată discuția)
Cazier ccrystal ccrystal daca sunt trimis in judecata apare cand imi scot cazierul? (vezi toată discuția)
Cazier suciu_diana suciu_diana Buna ziua, angajatorul solicita angajatilor sai cazier anual. Prevederea este cuprinsa in Regulamentul Intern al societatii. Ce poate sa apara in cazier ... (vezi toată discuția)