Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie.Recent am cumparat prin credit ipotecar un apartament situat intr-un bloc ANL cu 4 etaje. Apartamentul este pozitionat la etajul 4, ultimul etaj al blocului.
Apartamentul nu este locuit, figureaza in tabelul lunar de intretinere cu 0 persoane si cheltuieli utilitati individuale (consum apa rece / apa calda) 0 lei.
Pana la data de 27.12.2012, nu am notificat oficial asociatia de proprietari pentru instiintare ca nu locuiesc in apartament.S-au purtat doar discutii verbale referitor la faptul ca nu locuiesc, iar din tabelul de intretinere lunar se poate constata nr persoane 0 / ap , cheltuieli utilitati individuale (consum apa rece / apa calda) 0 lei.
In luna decembrie 2012, am constat in tabelul de intretinere faptul ca in afara Cheltuielilor pe cota parte indiviza ( care sunt cheltuieli obligatorii de platit chiar daca nu locuiesti in apartament), am de platit si cheltuieli incalzire apartament.
Dupa aceasta constatare, am notificat asociatia de proprietari reprezentata de catre presedinte. In notificare am mentionat cele comunicate, faptul ca nu locuiesc in apartament, caloriferele sunt inchise, si am solicitat sigilarea robinetilor de calorifer, aceasta sigilare am solicitat sa fie facuta de catre administrator.
Raspunsul primit din partea presedintelui, a fost :
Instalatia termica din apartamentul dvs. fiind capat de coloana, nu se pot sigila robinetii de la calorifer sau pune dopuri. Singura rezolvare a problemei este:
- cerere de debransare;
- debransarea;
- legatura intre turul si returul instalatiei, lucrarea se face pe cheltuiala dumneavoastra asa cum prevede legea.
Neclaritatile mele referitoare la situatia comunicata :
- Va rog sa-mi comunicati care sunt articolele din legislatie (legea 230 / 2007, Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007) care fac referire la faptul ca, daca locuiesti la ultimul etaj si doresti debransare, esti obligat sa faci modificarea instalatiei termice din apartament - legatura intre turul si returul instalatiei.
- Este legal ca dupa debransare sa-mi fie coditionat de catre asociatie sa fac modificarea instalatiei termice fara aprobarea data de catre firma care a facut instalatia.
Va multumesc pentru ajutor, Elena
Cel mai recent răspuns:
sniperm007 , utilizator
14:34, 13 Ianuarie 2013