avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj dupa demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj dupa demisie

Buna seara !
Intrebare : in situatia demisiei din activitate,se mai acorda ,la solicitare, indemnizatie ( ajutor ) de somaj ?
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 11 Ianuarie 2013
Nu, incetarea CIM trebuie sa fie din motive neimputabile angajatului.

Legea nr.76/2002:

ART.17
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
.... h) le-au încetat raporturile de muncã sau de serviciu din motive neimputabile lor, în perioada de suspendare a acestora, potrivit legii;....
Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că demisia salariatului este un motiv imputabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj felicia.buzea@gmail.com felicia.buzea@gmail.com Se poate primi ajutorul de somaj daca ti- ai dat demisia? Mentionez ca am lucrat 17 ani in aceeasi unitate (vechime totala - 24 ani si 6 luni) (vezi toată discuția)
Drept pentru ajutor somaj Pattila Pattila O persoana care este angajat la o firma si încetează să lucreze prin demisie are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Desfacere cim sorineldobre sorineldobre In ce situatii exacte de desfacere CIM salariatul are dreptul la somaj? Sigur avand si contributia de 12 luni din ultimele 24 platita la somaj. Care sunt ... (vezi toată discuția)