avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie plata sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie plata sanatate

Am primit astazi de la anaf o somatie de plata insotita de un titlu executoriu pentru trei sume de bani reprezentand contributie sanatate pers.care realizeaza venituri din activitati indepenente.Eu nu am realizat niciodata venituri din activitati independente. In jurul anului 2008 am realizat niste venituri mai mici,declarate legal,din cedarea folosintei bunurilor.Intrebarea este cum se calculeaza cei cinci ani retroactiv,la zi sau calendaristic sau cum si in caz ca se refera la acele venituri daca trebuie sa platesc penalitati desi nu am fost solicitat sa platesc cu toate ca veniturile au fost declarate la fisc.
Cel mai recent răspuns: popika0527 , utilizator 06:22, 11 Ianuarie 2013
Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, care începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală. Daca dumneavoastra ati obtinut veniturile in anul 2008, termenul de 5 ani incepe sa curga de la data de 1 ianuarie 2009. CASS se achita si pentru veniturile obtinute din chirii.
Va multumesc pentru raspuns,as dori insa o precizare.Daca pe somatie este data de 28 12 2012 iar data postei este 10 01 2013 care dintre date se considera la calculul celor cinci ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass retroactiv - debit agica agica Buna ziua! Va rog sa ne ajutati intr-o problema legat de CASS 6.5%. Bunicii mei (pensionari) au dat in chirie un imobil pentru o firma acum 6 ani pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Cass platit de pfa petrescu alina petrescu alina prietenul meu este pfa-taxi impozitat la norma de venit. Nu a platit cass de mult timp.Prin OUG 58/2010 va fi obligat sa plateasca din urma? Daca da pentru ce ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere cnas pe venituri obtinute din inchiriere spatiu locativ. tristanciufu tristanciufu Sora mea locuieste si lucreaza in strainatate, de aprox. 15 ani, avind dubla cetatenie. Detine un apartament, in Romania, care a fost inchiriat in ... (vezi toată discuția)