avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto 2013

am cumparat din germania o masina euro 2 pentru care trebuie sa platesc taxa 688 euro .Doresc sa stiu daca pot sa o inmatriculez cu actiune in instanta angajand avocat,si ce se poate intampla daca intre timp se schimba taxa cu timbrul de mediu in ceea ce priveste actiunea in instanta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:04, 10 Ianuarie 2013
Nu puteti inmatricula masina pana cand nu aveti ori:
- taxa platita;
- decizie definitiva sa va inmatriculeze masina fara txa;

Avand in vedere ca un proces dureaza luni bune (depinde de localitatea de unde sunteti) eu va sfatuiesc sa va inmatriculati masina acum daca aveti posibilitatea financiara de a plati taxa, urmand ca ulterior sa va recuperati taxa in instanta.

Va veti recupera banii indiferent de ce taxa se va introduce.
Asta insa nu va va scuti de plata viitoarelor taxe (se zvoneste ca se va introduce ceva anual). Evident la momentul ala puteti contesta si noua taxa in instanta daca doriti.
Deocamdata vechea legislatie privind obligativitatea achitarii taxei de prima inmatriculare ramane in vigoare. Pentru stabilirea si aplicarea noii taxe va mai dura pana ce lucrurile vor fi lamurite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto lucian35 lucian35 Buna ziua, mi-am inmatriculat masina in Decembrie anului 2006, adusa din Germania. La vremea respectiva se numea \\" taxe vamale \\" , pe care le-am platit. ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare Octavian1989 Octavian1989 Am cumparat un golf 3 din 1996 la 1 august 2011, si taxa ar fi de 800 de euro, masina are al 3-lea rand de nr. rosii care expira pe 28 august, imi puteti ... (vezi toată discuția)
Aplicare dispozitie instanta taxa auto budi_kati budi_kati buna ziua am un autoturism volkswagen t 5 motor de 2.5 diesel din 2007 adus din germania in aprilie 2012 l-am inmatriculat cu plata taxei din 2012 de 7600 ... (vezi toată discuția)