avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator de bloc

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti care are constituita o asociatie de proprietari formata din administrator si comitet de bloc. Pana pe data de 16 noiembrie am fost Presedinte in aceasta comisie. In momentul de fata nu avem nici un alt presedinte.
Suspectez administratorul de nereguli in documentele financiar contabile deoarece atunci cand ii solicit sa imi prezinte diverse facturi de la furnizori se fofileaza si schimba sbiectul.
In plus de curand au fost facute doua reparatii si anume:
- o reparatie la terasa blocului care a costat 2.300 lei (bani care au fost dati fara ca in prealabil sa se organizeze o intrunire de comitet, sa se aduca mai multe oferte, samd. asa cum este legal; a gasit locatarul direct vizat de problema o firma, a contactat-o si aceasta a executat lucrarea).
- in luna noiembrie, la incarcarea instalatiei de caldura a plesnit o teava. In secunda 2, adminstratorul a contactat un instalator care a venit si a cerut o suma de bani pentru remediere. In timpul reparatiei acesta a avariat un calorifer care acum curge (curge din momentul reparatiei), dupa terminarea lucrarii instalatorul a cerut o suma de 300 lei pe care a primit-o si a plecat FARA SA EMITA VREUN ACT pe acea suma, iar administratorul a bagat la plata acel lucru fara ca macar sa ceara o copie de buletin executantului care a facut o treaba de mantuiala.

As dori sa ii fac o reclamatie la o autoritate competenta sa verifice documentele fiscale si inregistrarile in registrul de casa, dar nu stiu cui sa ma adresez. Precizez ca nu avem nici comisie de cenzori care sa verifice periodic documentele. deci administratorul isi face de cap cu ele.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:10, 12 Ianuarie 2013
Dumneavoastra puteti sesiza, in functie de ceea ce doriti concret sa sesizati, orice organ sau institutie din Romania. Sesizati politia, primaria, prefectura, sanepidul, pompierii, garda financiara..., concret cu probleme ce tin de competenta acestora. Orice sesizare o puteti face si sustiune ca orice proprietar membru al asociatiei din care faceti parte.
Ca presedinte al asociatiei, nu puteti spune ca nu ati avut sustinerea celorlalti proprietari din moment ce acestia v-au ales ca presedinte. Doar nu v-ati ales singur!
Iar un presedinte de asociatie poate fi ales de vecini daca vecinii au incredere in el, daca stiu ca este un om corect, constiincios... Se pare ca ati fost apreciat de vecini din moment ce v-au ales presedinte al asociatiei.
Dar dupa ce ati devenit presedinte trebuia sa va puneti la punct cu legislatia, sa aflati ca presedintele raspunde de tot ce se intampla in asociatie si nu sa impartiti sarcinile cu administratorul. Presedintele, ca si alti membri ai comitetului, pot ajuta administratorul, pot prelua sarcinile acestuia la nevoie, dar presedintele trebuie sa organizeze intreaga activitate a asociatiei, sa stabileasca concret atributiunile administratorului, cenzorului, contabilului, casierului...

Spuneti ca vecinii dv nu au vrut sa plateasca o stampila. Pai ce-ati facut adunare generala sa-i intrebati daca sunt de acord sa plateasca o stampila? Cum sa-i intrebati pentru fiecare lucru minor, pentru fiecare chitantier cumparat, fiecare top de hartie sau matura ce trebuie sa o cumaparati in asociatie!?

Concluzia trasa de dv ca nu ati avut sprijinul proprietarilor putea fi discutata daca la adunarea generala urmatoare, proprietarii ar fi ales alt presedinte si-ar fi reiesit din dezbaterile in adunarea generala ca nu va sustin, ca nu sunt de acord cu ceea ce vreti sa faceti...
Dar, din cate inteleg, administratorul asociatiei a facut unele lucruri cu care dv nu sunteti de acord si-atunci v-ati dat demisia ori v-ati retras.

Asa cum spuneam, ca proprietar, daca aveti concret ceva de reclamat, puteti sa o faceti, dar mai ganditi-va ca in functia de presedinte nu ati facut ceea ce trebuia si poate e mai bine sa discutati cu vecinii, sa ramaneti membru in comitet si sa alegeti un alt presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte bloc delegare atributii catali123456 catali123456 Avem un presedinte de bloc care lucreaza in strainatate, vine foarte rar in tara: o data, de cel mult doua ori pe an, cel putin asa sustine, dar noi nu prea ... (vezi toată discuția)
Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)