avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori - fara acordul sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori - fara acordul sotiei

Buna ziua, ma confrunt cu o problema foarte delicata. Eu si sotia mea nu mai suntem un cuplu de mai bine de 2 ani, nu mai avem relatii intime, eu nu o mai iubesc si ne certam nonstop. Perioada coincide cu inceperea unei relatii din partea mea cu o alta femeie, pe care o iubesc si cu care as vrea sa fiu impreuna. Cu sotia mea sunt casatorit de 12 ani si relatia noastra a fost pentru mine foarte frustranta, ea fiind o persoana foarte egoista, care nu i-a pasat de mine niciodata. Tot comportamentul ei m-a inrait si m-a frustrat si nu mai pot sa traiesc alaturi de sotia mea, si in plus am gasit in iubita mea persoana pe care am cautat-o toata viata. Am muncit toata viata pentru familie si nu m-am gandit la mine deloc, dar nu mai pot trai asa. Sper si eu la un strop de fericire. Pe toata durata casatoriei eu am intretinut casa, copii si pe ea iar salariul ei il depunea in banca in conturi ascunse de existenta carora nu stiu nici azi. In schimb primesc tot timpul reprosuri ca nu ii dau bani desi ii aloc lunar peste 30 milioane pentru copii si intretinerea casei, dar este frustrata ca nu i-am mai facut card suplimentar pe contul meu de salariu, intrucat imi cheltuia toti banii.

Am cu sotia mea 2 copii minori, de 7 si 10 ani. Acum un an am deschis cu ea discutia despre divort, incercand sa ajungem la un acord, de dragul copiilor la care tin foarte mult, insa este o femeie egoista si rea si mi-a spus ca asta va fi razbunarea ei, sa nu imi acorde divortul, ca am inselat-o si ca o sa o barfeasca lumea. In plus acum 2 ani ea s-a imbolnavit de o boala cu transmitere sexuala pe care spune ca a luat-o de la o toaleta, dar eu stiu ca m-a inselat (stiu si persoana). Nu pot dovedi insa.

Stiu ca exista solutia sa divortam fara acord, cu scandal, martori si inscrisuri insa acest lucru le va face foarte rau copiilor, insa se pare ca numai eu ma gandesc la acest lucru si nu pot face asta. Dar totusi imim doresc sa ies din relatia cu sotia mea, imi face mult rau atat mie cat si copiilor, ne certam tot timpul si nu gasim nici o cale de intelegere.

Ce pot sa fac ca acest proces sa nu fie atat de traumatizant pentru copii si totusi sa ma pot desparti de ea? Sunt disperat, nu stiu in ce directie sa o apuc.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Radu
Cel mai recent răspuns: radu_radu , utilizator 22:35, 8 Februarie 2009
Divortul prin acordul partilor nu poate opera in acest caz.
In schimb , dvs va puteti adresa instantei de judecata in vederea desfacerii casatoriei prin divort din culpa exclusiva a sotiei , intrucat ,din cele mentionate de dvs , reiese ca ea a avut un comportament defectuos care a condus la destramarea relatiei de cuplu.
din ce povestiti..nu puteti evita un proces absolut neplacut.(mai ales pentru copiii dvs.)
eu as mai incerca un ultim apel la ..la ratiune..si as incerca sa rezolv problema impreuna cu sotia..trebuie sa-i cunoasteti pana la urma punctul sensibil(macar copiii pot fi un ultim subiect comun).
Incercati ..sa va faceti "frate cu..d" ca sa puteti trece podul..ca avocat, va recomnad sa mai faceti o incercare..raman la convingerea ca 2 adulti isi pot rezolva singuri problemele urmand ca sistemul sa le clarifice doar din punct de vedere formal..
va sfatuiesc, de dragul copiilor, sa mai incercati o data sa rezolvati cu sotia..incercand poate sa-i oferiti avantaje materiale ..sau ceva care sa o convinga ca e mai bine pentru toata lumea..o rezolvare civilizata...lasand orgoliile ..

daca nu si nu ..urmeaza o ..mizerie de divort..si aveti nevoie de avocat..bun!!!!

succes si intelepciune
av. Ileana Schwarz
Din pacate incerc de mai bine de un an sa agreez ceva cu sotia, si am crezut ca am reusit la sfarsitul anului (mi-a promis ca este de acord cu conditia sa depunem actele in vara). Insa in urma cu p saptamana am aflat ca de fapt vrea sa traga de timp, poate ma despart de prietena mea. Este inversunata rau si nu reusesc sa ajung la un consens cu ea.
Nu am puterea sa le fac rau copiilor, stiu ca ar suferi mult in cazul unui divort fara acord, insa ea nu se gandeste la ei ci la interesul personal.
Multumesc oricum pentru sfat!
Doar de dumneavoastra depinde ceeea ce vreti sa faceti. Intradevar sunt copiii la mijloc, dar nici o casnicie nu se poate face cu forta sau santaj. Daca nu reusiti sa vorbiti cu sotia , poate ar fi indicat sa vorbiti cu copiii si sa le explicati situatia. Sper sa va inteleaga si sa reusiti sa treceti peste aceste probleme.
Atunci..nu aveti decat varianta.."razboiului" asa ca inarmati-va cu ..rabdare si.un avocat bun.
In privinta copiilor veti fi surpins cate de multe pot intelege..in ciuda varstei.Sa fiti convins ca oricum..au inteles deja ca ceva nu functioneaza...

mult succes.
un sfat: sa nu cumva sa renuntati la incredintare!luptati pana la capat.

av. Ileana Schwarz

Alte discuții în legătură

Sotia a plecat cu copiii - motive temeinice sau nu? razvan_dt razvan_dt Sotia a plecat cu copiii - motive temeinice sau nu? Suntem casatoriti de 10 ani si avem doi copii - de 9, respectiv 7 ani. Disensiunile in cuplu sunt de ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de divort konstantynus konstantynus Am o problema in \"familie\"....sotia vrea sa plece cu fetita (1an)de acasa la parintii ei neavand nici un venit, eu sunt in concediu pt cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Divort? UnTatic UnTatic Buna seara! As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari: Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani. Dupa ... (vezi toată discuția)