avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare legata de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare legata de divort

Am o problema in "familie"....sotia vrea sa plece cu fetita (1an)de acasa la parintii ei neavand nici un venit, eu sunt in concediu pt cresterea copilului (nu numai in acte) si as dori sa stiu daca sotia poate face asa ceva mentionez ca,copilul este si al meu si il iubesc la fel de mult si nu vreau sa sufere,trebuie sa intentez eu proces ptr a divorta si ptr a putea pastra copilul?
Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: konstantynus , utilizator 23:59, 18 Februarie 2009
Imi pare rau ca ati ajuns intr-o asemenea situatie..mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la divort de vreme ce povestiti..asa.

dar, ganditi-va, fetita are doar 1 an, sotia are si ea probabil problemele ei..nu ar fi oare mai intelept...sa lasati copilul in ingrijirea unei persoane de incredere.. si sa va invitati sotia in oras( pe un teritoriu neutru)..si sa incercati sa discutati ca doi adulti cum sa rezolvati problmea astfel incat prejudiciile ( si materiale si emotionale) sa fie minime....???
intreb si eu..
asta si in situatia in care..a plecat deja...
Incepeti discutia de la o tema cu care sunteti de acord.., de exemplu, interesul copilului...( ca amandoi ii vreti binele nu-i asa) daca nu se mai poate repara..nu mai faceti reprosuri.ganditi incepand de azi pentru maine...

nu-i lasati pe altii sa va rezolve problemele...incercati tot amandoi..chiar daca urmeaza un divort!!nu inseamna ca oamenii chiar nu mai pot hotara impreuna ce sa urmeze....civilizat!

av. Ileana Schwarz

Si eu recomand sa aveti o discutie cu sotia dv., daca inca nu a plecat, sa vedeti ce nemultumiri are, daca sunt motivate, daca puteti sa interveniti in eliminarea acestor neajunsuri sau nemultumiri daca sunt cauzate exclusiv de dv., iar daca este o culpa comuna sa discutati nemultumirile fiecaruia si sa mai lasati fiecare sa treaca de la el, pentru ca trebuie sa aveti in vedere interesul major al copilului.
Daca sotia dv. a plecat la parinti, mergeti acolo si incercati cu blandete sa aveti aceste discutii si sa incercati sa le rezolvati amiabil, pentru ca o casatorie implica si bune si rele, si fiecare suntem subiectivi, credem ca meritam mai mult si ca trebuie sa dam celuilalt cat mai putin pentru a nu ne discredita.
Daca in urma acestor discutii, familia nu se reuneste si nu continua lupta cu viata impreuna, atunci singura solutie viabila este divortul, deoarece dragoste cu sila nu se poate...
Va rog sa va ganditi ca in caz de divort, la incredintarea minorului instanta nu va avea in vedere doar faptul ca dv. sunteti in concediu de crestere a copilului pentru a vi-l incredinta, ci vor fi avute in vedere mai multe criterii, astfel fiind posibil ca minorul sa fie incredintat mamei... Luptati pentru casnicia dv. chiar daca credeti ca lasati mai mult dv. decat sotia...;)
Salut!!Spune-ne si noua mai multe amanunte de ce? Ce sa intamplat asa de grav ? Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare dar eu am deja 2 termene la activ si vreau sa iti spun ca este traumatizant si ca tata mai ales ca copilul nu are decat 1 an nu te astepta sa ti-l dea legea e fff greu uneori imposibil.INSA UN SFAT ITI POT DA LUPTA PENTRU FAMILIA TA UN COPIL TREBUI SA AIBA AMBII PARINTI LANGA EL. EVITA DIVORTUL POATE E DOAR O DEPRESIE POST NATALA A SOTIEI NU STIU CE SA ZIC.BAFTTTTA
Instantele , in practica judiciara nu incredinteaza copii asa de mci tatalui.
Mai important este sa evitati divortul, copilul are nevoie de ambii parinti. Daca nu se poate macar nu va lasati prada sicanelor reciproce !
Multumesc Ileana,ms Cora2006,Eduard2006 si AvocatAnghelus,ptr sfaturi,asa gandeste un om matur si asa s-ar putea proceda insa este greu din partea sotiei sa faca asa ceva,Problemele sotiei sunt si ale mele fiindca asta inseamna familie,se crede prea perfecta si cei din jur care sunt prea slabi...pregatiti....spune k ,copilul este doar al ei fiindca ea la procreeat..singura :)...despre o invitatie in oras nu poate fi vb fiindkca nu vorbeste de 2 zile,degeaba incerc sa aduc in discutie orice tema ptr a o face sa vb...nimic!De plecat nu a plecat fiindca a inteles probabil din discutiile mele(singur)ce inseamna sa creasca copilul fara ambii parinti.
Probabil sa inteles altceva in legatura cu concediul ptr cresterea copilului...nu vreau sa obtin eu copilul fiindca am un venit din acel concediu,acel venit ii va reveni copilului indiferent de situatie doar k nu doresc sa "fuga" pur si simplu cu copilul,sa pateasca ceva amandoi si sa fie prea tarziu ptr a se mai face ceva....of imi este greu sa cred k cineva se poate comporta atat de urat si sunt dezamagit k sunt chiar eu acea persoana,icerctotusi a 1000 oara sa mai salvez ceva....Va multumesc tuturor

Alte discuții în legătură

Sotia a plecat azi de acasa cu toate bunurile ei si cu cei 2 copii minori de 1 an respectiv 2 ani, fara sa ma anunte denis38 denis38 ...Sotia, a plecat azi cu toate bunurile ei si cu cei 2 copii minori 2 ani respectiv 1 an, fara sa ma anunte...cand am ajuns acasa am ramas surprins, am ... (vezi toată discuția)
Locuim separat dar n-am divortat - drepturile tatalui river river Sunt casatorit din 2004 cu persoana nepotrivita cu care am o fetita de 1 an. De 2 luni sotia a plecat cu copilul la parintii ei in urma certurilor dintre ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor la tata aly_net aly_net sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de ... (vezi toată discuția)