avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor la tata

sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de certurile din casa, ca sot,am facut cerere reconventionala prin care ceream divortul de comun acord si incredintarea minorilor la mine.
in fata instantei situatia s-a schimbat... dupa noul cod nu pot obtine decat custodie comuna... ok am inteles si asta... desi locuim impreuna la aceeasi adresa am fost intrebat unde vor avea minorii adresa.... am spus .... la mama(minorii au 10 resp 5 ani) a urmat o ancheta din partea autoritatii tutelare... s-a constatat ca ambii minori sunt crescuti bine de ambii parinti, din discutiile purtate cu vecinii a rezultat faptul ca , desi nu pare normal, tatal se ocupa de cresterea minorilor, de gatitul in casa, menaj, si alte treburi gospodaresti...... dupa primul termen sotia vazand ca obtine atat divortul cat si copii ... si-a schimbat atitudinea fata de mine... au inceput amenintarile ca nu-i mai vad pe acesti copii decat cand va vrea ea, a inceput sa se izoleze cu minorii intr-un dormitor, spunandu-le ca tata e .....nenea cel rau..copii au fost f usor de convins...... acum urmeaza termenul in care se decide ceea ce s-a stabilit la ultima infatisare... adica custodie comuna, domiciliul minorilor la mama...... si in plus cel de 10 ani va fi audiat pt ca asa prevede legea... si va fi intrebat cu cine vrea sa stea.....dupa comportamentul din ultima vreme al sotiei ma sperie gandul de tatic doar 4 zile pe luna, in conditiile in care eu am crescut acesti minori de cand nu aveau buricul cazut.... intrebarea este... ca mai pot face acum pana la urmatorul termen astfel incat sa obtin domiciliul unuia din minori la mine, imi doresc acesti copii cu orice pret, insa daca nu se poate amandoi... ce sanse am sa am parte macar de cel mic de 5 ani, stiu ca cel mare va spune ca vrea cu bunica si mama...ins anu stiu ce sanse am sa obtin domiciliul celui mic la mine.
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 20:03, 30 Decembrie 2011
Desi nu este foarte ortdodox, eu va recomand sa negociati cu mama. Custodia comuna inseamna ca orice decizie privitoare la copii are nevoie de acordul ambilor parinti, negociati cu mama in aceasta privinta si atragetii atentia ca ii puteti face zile fripte daca doriti.

Pentru primirea domiciliului, folositi-va de ancheta sociala pentru a dovedi ca dvs. v-ati ingrijit de copii. Aveti avocat angajat?
va puteti folosi si de ancheta sociala dar cel mai bine este sa aveti dovezi in acest sens
dovezile le puteti obtine mergand la Directia Generala de asistenta Sociala si Protectia copilului din judetul dumeavostra si sa depuneti o sesizare la ei
ei vor face un raport social si un raport psihologic despre copii
acest raport il veti depune in instanta
daca nu aveti probe in acest sens ca sotia a izolat copii nu veti castiga
am un avocat, insa din lipsa de fonduri, recunosc ca m-a luat prin surprindere decizia sotiei si a soacrei, acest avocat a fost platit si trimis in aj meu de catre un grup de prieteni, este o fata tanara insa nu reusim sa comunicam asa cum imi doresc, inteleg k este ocupata insa de 3 saptmani nu raspunde la tel ....iar acum sunt speriat ca in 3 sapatamani are loc ultima infatisare si vreu sa incerc sa obtin domiciliul la unul din minori la mine
un singur lucru pentru mine del putin este sigur..................
aproape aceeasi problema o am si eu..
am platit si avocat.
de ce?
nici eu nu stiu
caci toata treaba am facuto eu am cerut ancheta sociala,am cerut de la protectia copilului...in mare parte m-am ocupat singur de toate astea....
stii unde am ajuns???
sa cred,, ca fara avocat ma descurcam mai bine
pentru ca la ultimul termen a spus trei cuvinete si gata procesul.
nu este corect cind faci anumite sacrificii ..sa platesti un avocat sa te reprezinte ,si te reprezinti tot TU!
pentru ca!! poate am luat banii de la gura copilului care era indiscutie la acel proces
ai perfecta dreptate ionelushh
pentru ca si eu sunt in aceasi situatie ca si voi
eu ma lupt pentru custodia copilului meu cu fosta sotie
si la judecatorie am platit un avocat care am aflat ca sa vandut parti adverse
dar este mult mai complicat, deoarece avocata fostei sotii este sotia vicepresedintelui tribunalului, un om care nu tine cont decat de interesele personale

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)