avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor la tata

sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de certurile din casa, ca sot,am facut cerere reconventionala prin care ceream divortul de comun acord si incredintarea minorilor la mine.
in fata instantei situatia s-a schimbat... dupa noul cod nu pot obtine decat custodie comuna... ok am inteles si asta... desi locuim impreuna la aceeasi adresa am fost intrebat unde vor avea minorii adresa.... am spus .... la mama(minorii au 10 resp 5 ani) a urmat o ancheta din partea autoritatii tutelare... s-a constatat ca ambii minori sunt crescuti bine de ambii parinti, din discutiile purtate cu vecinii a rezultat faptul ca , desi nu pare normal, tatal se ocupa de cresterea minorilor, de gatitul in casa, menaj, si alte treburi gospodaresti...... dupa primul termen sotia vazand ca obtine atat divortul cat si copii ... si-a schimbat atitudinea fata de mine... au inceput amenintarile ca nu-i mai vad pe acesti copii decat cand va vrea ea, a inceput sa se izoleze cu minorii intr-un dormitor, spunandu-le ca tata e .....nenea cel rau..copii au fost f usor de convins...... acum urmeaza termenul in care se decide ceea ce s-a stabilit la ultima infatisare... adica custodie comuna, domiciliul minorilor la mama...... si in plus cel de 10 ani va fi audiat pt ca asa prevede legea... si va fi intrebat cu cine vrea sa stea.....dupa comportamentul din ultima vreme al sotiei ma sperie gandul de tatic doar 4 zile pe luna, in conditiile in care eu am crescut acesti minori de cand nu aveau buricul cazut.... intrebarea este... ca mai pot face acum pana la urmatorul termen astfel incat sa obtin domiciliul unuia din minori la mine, imi doresc acesti copii cu orice pret, insa daca nu se poate amandoi... ce sanse am sa am parte macar de cel mic de 5 ani, stiu ca cel mare va spune ca vrea cu bunica si mama...ins anu stiu ce sanse am sa obtin domiciliul celui mic la mine.
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 20:03, 30 Decembrie 2011
ce pot face sa cer acum domiciliul minorilor la mine?....ce am de pierdut?.... amandoi locuim in aceeasi casa...... la prima infatisare am f de acord ca minorii sa aiba domiciliul la ea.. ce mai pot face acum... ma pot lega de amenitarile ei....nu stiu....ce m-ar putea ajuta ?
va puteti modifica cererea si sa solicitati stabilirea domiciliului la dvs...doar hotarati-va vreti sa divortati sau nu...conteaza a cui este casa, ce venituri aveti , ce spun copiii la audiere , ce spune ancheta psihosociala
1.din anacheta rezulta ca .... : cu ocazia verificarii in teren s-a retinut faptul ca ambii parinti asigura procesul de crestere si educare al minorilor, atat sub aspect material, participand la toate cheltuielile de crestere, educare si invatatura, cat si sub aspect moral si afecticv. parintii se preocupa in asigurarea conditiilor necesare pt o dezvoltare corespunzatoare a minorilor...din relatarile vecinilor familiei s-au retinut aspecte privind asigurarea de catre ambii parinti a procesului de educare si crestere al celor 2 minori, in toate actiunile a primat binele si interesul familiei in special al minorilor, chiar si tatal fiind vazut frecvent in compania minorilor, cat si participand efectiv la menajul casei, respectiv curatenia locuintei, prepararea hranei, totodata implicandu-se si in alte activitati gospodaresti........
2.pe langa acest fragment din ancheta mai am si cele 2 caracterizari emise de scoala resp gradinita minorilor din care rezulta clar ca tatal a fost implicat in permanenta la toate activitatile copiilor si a sprijinit scoala in diverse activitati extrascolare.....
din aceste hartii se deduce implicarea mea ca tata..
3.casa a, cumparat=o impreuna
4. venitul meu este de 1500 ron, al ei 1000
5.copilul(fata) de 10 ani va spune ca vrea cu mami,
degeaba am cateceva la primele 4 puncte ca cel mai important este pct-ul 5
cu divortul nu am fost de acord insa, sa evit balciul de la judecatorie, am facut cerea reconvntionala prin care ceream desfacerea casatoriei fara motiv, si incredintarea minorilor...numai ca in sedinta am fost ametit de domiciliul minorilor si am spus la mama....aici am gresit eu f tare, toate bune si frumoase......balciul pe care eu incercam sa-l evit a continuat acasa...desi ne-au dat 10 saptamani pana la urmatorul termen..... 10 saptamani in care s-au schmbat f multe.....sotia a continuat jocul murdar stabilit de comun acord cu avocatul si mama ei.... au tot incercat sa ma provoace in diverse scene de scandal.... nu le-au iesit....copii pana la urama nu au fost feriti , din contra au luat parte la orice discutie avuta de sotie si soacra, au fost transformati peste noapte....singurul care este cerebral(desi nu imi vine sa cred) este cel mic, cel de 5 ani. el este sing care cantareste si vine la mine fara sa fie conditionat.....in rest nu pot avea o discutie cu sotia decat prin avocati........







Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
aly_net, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)