avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor la tata

sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de certurile din casa, ca sot,am facut cerere reconventionala prin care ceream divortul de comun acord si incredintarea minorilor la mine.
in fata instantei situatia s-a schimbat... dupa noul cod nu pot obtine decat custodie comuna... ok am inteles si asta... desi locuim impreuna la aceeasi adresa am fost intrebat unde vor avea minorii adresa.... am spus .... la mama(minorii au 10 resp 5 ani) a urmat o ancheta din partea autoritatii tutelare... s-a constatat ca ambii minori sunt crescuti bine de ambii parinti, din discutiile purtate cu vecinii a rezultat faptul ca , desi nu pare normal, tatal se ocupa de cresterea minorilor, de gatitul in casa, menaj, si alte treburi gospodaresti...... dupa primul termen sotia vazand ca obtine atat divortul cat si copii ... si-a schimbat atitudinea fata de mine... au inceput amenintarile ca nu-i mai vad pe acesti copii decat cand va vrea ea, a inceput sa se izoleze cu minorii intr-un dormitor, spunandu-le ca tata e .....nenea cel rau..copii au fost f usor de convins...... acum urmeaza termenul in care se decide ceea ce s-a stabilit la ultima infatisare... adica custodie comuna, domiciliul minorilor la mama...... si in plus cel de 10 ani va fi audiat pt ca asa prevede legea... si va fi intrebat cu cine vrea sa stea.....dupa comportamentul din ultima vreme al sotiei ma sperie gandul de tatic doar 4 zile pe luna, in conditiile in care eu am crescut acesti minori de cand nu aveau buricul cazut.... intrebarea este... ca mai pot face acum pana la urmatorul termen astfel incat sa obtin domiciliul unuia din minori la mine, imi doresc acesti copii cu orice pret, insa daca nu se poate amandoi... ce sanse am sa am parte macar de cel mic de 5 ani, stiu ca cel mare va spune ca vrea cu bunica si mama...ins anu stiu ce sanse am sa obtin domiciliul celui mic la mine.
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 20:03, 30 Decembrie 2011
anchetele sint facute de cei de la primarie............????
e important de stiut si acest aspect
Ancheta sociala este efectuata de Autoritatea tutelara.
am spus...dupa NCC se poate audia si minorul de 5 ani. trebuie solicitat si insistat sa fie audiat. aduceti probe cat mai multe si uzati de toate mijloacele procesuale....vedeti ca acum este ancheta psihosociala nu doar sociala, ceeace implica analizarea psihologica a copiilor.

concentrati-va apararile pe cel mic...deoarece este mai usaor sa castigati un copil decat doi.
faceti anchete psihologice la psihologi specializati.....si muuuulte altele....

incredintarea minorului la tata, ( stabilirea domiciliului cum este acum) este unul dintre cele mai complexe si dificile cauze, va spun asta in deplina cunostinta de cauza.

cine s-a iluzionat ca , in baza prevederilor Noului cod civil va fi mai usor, se dovedeste , pana si in acete prime 3 luni de la adoptare ca s-a inselat. in speta, judecatorii aplica acelasi mod de a judeca aceste cauze...doar ca in loc de incredintare scriu stabilirea domiciliullui.

dupa parerea mea in nici un alt domeniu ( poate doar in executarea creantelor bugetare) balanta nu este atat de stramba si justitia atat de nelegata la ochi.

de fapt, 90% din judecatori nu judeca pe baza probatoriului ci pe baza unei preconceptii adanc inradacinate in convingerea lor, care spune ca minorul ( mai ale s pana la 10 ani ) trebuie sa nu fie despartit de mama lui.

ori, judecatorul pronunta hotararea in baza legii si a propriei constiinte...

prin urmare este deoasebit de dificil sa-l faceti sa accepte ca probatoriul prevaleaza si interesul minorului este altul...de mai bine de 13 ani de cand ma ocup de astfel de cazuri, pot spune ca, desi s-au facut mici progrese, instantele nu inceteaza sa ma uimeasca ....astfel , daca in cazul unei mame ajung cateva probe si 2-3 acte( ca are unde locui si provizoriu, ca munceste pe salariu minim...etc) in cazul tatalui dosarul ajunge si la 2000( doua mii de pagini:hammer:) de pagini , deoarece pana si probele evidente ( certificate medicale sau medico-legale, experitize psihologice si psihiatrice sunt puse la indoiala chiar de instanta si se solicita o sumedenie de acte suplimentare) este un razboi al nervilor, deoarece judecatorul trebuie sa-si schimbe convingerea sa intima, si credeti-ma nu este de loc usor

daca vreti sa aveti sanse mai mari angajati un avocat bun....macar sa stie sa va administreze procesul . doar asa veti avea o sansa, daca sunteti dispus cu adevarat sa luptati pentru copilul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
in ce conditii pot cere judecatorului sa ma asculte ... la primul termen m-a lasat sa vorbesc.. eu nu stiam ca nu am voie si m-am luat tare cu avocatul sotiei si am inceput sa-i explic judecatoarei ce vreau.... intentionez sa-i spun acum ca nu am familie de lasat, ca timp de 14 ani m-am implicat foarte mult in cresterea copiilor si ajutorul sotiei...... as vrea sa stiu unde am gresit, calcand spaland, gatind, crescand copii, vreau doar judecatorul sa imi spuna ce nu am facut bine, si in plus, sotia are un cancer la san, dupa parerea mea nu cred ca este momentul unui divort ca asa vrea mama ei, iar cresterea a 2 copii nu este usoara, stiu ce inseamna... pur si simplu nu stiu ce sa mai fac sa salvez aceasta casnicie..... de 3 luni sotia nu vorbeste cu mine, de teama sa nu o conving ca hotararea pe care a luat-o este gresita... vorbim doar prin avocati... este de nerecunoscut..... o privire in gol in permanenta vad la ea..... pur si simplu nu inteleg ceea ce se intampla..... vreau sa conving judecatorul ca nu renunt la aceasta casnicie doar de dragul soacrei
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
aly_net, utilizator
daca nu aveti familie de lasat trebuia sa nu fiti de acord cu divortul , iar atunci va lasa si judecatorul sa vorbit.... in cazul in care ati depus cerere reconventionala sau ati fost de acord, practic, divortul se va pronunta, nu mai puteti spune ca nu aveti familie de lasat deoare va contraziceti cu documentel procedurale depuse deja.
in asemnea cazuri,

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)