avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor la tata

sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de certurile din casa, ca sot,am facut cerere reconventionala prin care ceream divortul de comun acord si incredintarea minorilor la mine.
in fata instantei situatia s-a schimbat... dupa noul cod nu pot obtine decat custodie comuna... ok am inteles si asta... desi locuim impreuna la aceeasi adresa am fost intrebat unde vor avea minorii adresa.... am spus .... la mama(minorii au 10 resp 5 ani) a urmat o ancheta din partea autoritatii tutelare... s-a constatat ca ambii minori sunt crescuti bine de ambii parinti, din discutiile purtate cu vecinii a rezultat faptul ca , desi nu pare normal, tatal se ocupa de cresterea minorilor, de gatitul in casa, menaj, si alte treburi gospodaresti...... dupa primul termen sotia vazand ca obtine atat divortul cat si copii ... si-a schimbat atitudinea fata de mine... au inceput amenintarile ca nu-i mai vad pe acesti copii decat cand va vrea ea, a inceput sa se izoleze cu minorii intr-un dormitor, spunandu-le ca tata e .....nenea cel rau..copii au fost f usor de convins...... acum urmeaza termenul in care se decide ceea ce s-a stabilit la ultima infatisare... adica custodie comuna, domiciliul minorilor la mama...... si in plus cel de 10 ani va fi audiat pt ca asa prevede legea... si va fi intrebat cu cine vrea sa stea.....dupa comportamentul din ultima vreme al sotiei ma sperie gandul de tatic doar 4 zile pe luna, in conditiile in care eu am crescut acesti minori de cand nu aveau buricul cazut.... intrebarea este... ca mai pot face acum pana la urmatorul termen astfel incat sa obtin domiciliul unuia din minori la mine, imi doresc acesti copii cu orice pret, insa daca nu se poate amandoi... ce sanse am sa am parte macar de cel mic de 5 ani, stiu ca cel mare va spune ca vrea cu bunica si mama...ins anu stiu ce sanse am sa obtin domiciliul celui mic la mine.
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 20:03, 30 Decembrie 2011
si in cazul meu
unul dintre martori a fost plecat timp de 6 ani din tara
aceasta nu a fost in tara decat in ultimul an cat am mai stat cu fosta sotie
de unde a stiut ea ce sa intamplat?
dar a spus ca asta i-au spus parinti fostei sotii
ar fi fost bine daca ai pute sa justifici periada martorului cit a fost plecat si cin a revenit in tara

puteai sa-i faci si o surpriza
marturie mincinoasa
si apopi il dadeai in judecata pentru cele facute si deo parte si de altaa
Nu este adevarat ca puteti solicita numai exercitarea autoritatii parintesti in comun . Art. 398 C.Civ, prevede ca , pentru motive intemeiate se poate solocita exercitarea autoritatii parintestti de un singur parinte.

Mare batalie acum se da pe stabilirea domiciliul de fapt al minorilor. Prin urmae, daca cel mare vrea la dvs. si va spune asta instantei asa va fi. si cel mic poate fi audiat, cel putin in Bucuresti se audiaza, coform Noului C.Civ. este adevarat ca daca minorii vor spune ca vor sa locuiasca cu mama nu prea aveti sanse.

Depinde extrem de mult ce scrie in ancheta psihosociala.
din anacheta rezulta ca .... : cu ocazia verificarii in teren s-a retinut faptul ca ambii parinti asigura procesul de crestere si educare al minorilor, atat sub aspect material, participand la toate cheltuielile de crestere, educare si invatatura, cat si sub aspect moral si afecticv. parintii se preocupa in asigurarea conditiilor necesare pt o dezvoltare corespunzatoare a minorilor...din relatarile vecinilor familiei s-au retinut aspecte privind asigurarea de catre ambii parinti a procesului de educare si crestere al celor 2 minori, in toate actiunile a primat binele si interesul familiei in special al minorilor, chiar si tatal fiind vazut frecvent in compania minorilor, cat si participand efectiv la menajul casei, respectiv curatenia locuintei, prepararea hranei, totodata implicandu-se si in alte activitati gospodaresti........
pe langa acest fragment din ancheta mai am si cele 2 caracterizari emise de scoala resp gradinita minorilor din care rezulta clar ca tatal a fost implicat in permanenta la toate activitatile copiilor si a sprijinit scoala in diverse activitati extrascolare.....
din aceste hartii se deduce implicarea mea ca tata.. nu stiu in ce masura pot obtine domiciliul unuia din minori la mine... atata timp cat la primul termen am spus ca sunt deacord ca minorii sa aiba domiciliul la mama.... mama care dupa primul termen a inceput cu amenintarile de genul nu-i mai vezi decat cand voi dori eu.... imi este graoza de atitudinea ei... de razbunarea ei prin prisma copiilor... repet... crescuti de mine de cand aveau 2 zile ..... nici acum nu ma pot impaca cu ideea ca vor fi luati de langa mine..... o urasc pe aceasta sotie, pt simplu fapt... mi-a furat viitorul, pur si simplu mi-a furat visul de a avea o familie ... ce credeam ca in cei 14 ani era un exepmplu pt toti cei din jurul nostru..... imi odreesc cu orice pret aceasta familie.... insa daca ea nu intelege..... macar pe cel mic sa il am langa mine... poate nu va vine sa credeti insa de cand ne-am despartit in fapt.. ea s-a mutat in dormitorul minorilor...incercand sa-i atraga langa ea... pe fata-cea de 10 ani... a reusit sa o aibe aliat in prostiile pe care i le baga in cap... in schimb baiatul, care are 5 ani.. de 3 luni vine si doarme langa mine seara de seara.... in fiecare zi ma asteapta la usa si nu se deslipeste de mine pana nu adoarme... cum pot sa-i explic acestui copil ca va trebui sa plec din casa..... ? habar nu am..... defapt ea nu are habar de cat rau le face acestor copii.... nu va spun cum se inchide in dormitor cd ajung acasa..... sau sa mearga pe furis in bucatarie sa ia de mancare si sa fuga cu copii dupa ea in dormitor..... sincer am stat 14 ani langa aceasta femeie.. niciodata nu mi-am imaginat ca poate fi asa..... si cd ma gandesc ca tot ce se intampla acum a plecat de la o cearta cu soacra--mama ei.... atitudinea ei de acum ma face sa cred ca nu m-a iubit niciodata aceasta femeie.... a profitat de bunatatea unui barbat care vine acasa, aduce bani, spala, calca, gateste, ii creste copii, iar acum cand sunt deja mairi..considera ca se va descurca cu ajutorul parintilor.... urasc cand parintii isi baga coada in casniciile copiilor..... tindsa cred ca in acest moment divortez de soacra nu de sotie....niciuna nu realizeaza ce rau se produce asupra acestor minori..... va rog.. caut o solutie in care sa pot beneficia de domiciliul la cel mic... fata fiind audiata clar va spune ca la mama va vrea.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
aly_net, utilizator
nu esti singurul

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)