avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor la tata

sotia a solicitat divortul, din dorinta de a nu merge prin tribunal si a spune lucruri ce mai tarziu ne-ar putea aduce regrete, si de a proteja copii fata de certurile din casa, ca sot,am facut cerere reconventionala prin care ceream divortul de comun acord si incredintarea minorilor la mine.
in fata instantei situatia s-a schimbat... dupa noul cod nu pot obtine decat custodie comuna... ok am inteles si asta... desi locuim impreuna la aceeasi adresa am fost intrebat unde vor avea minorii adresa.... am spus .... la mama(minorii au 10 resp 5 ani) a urmat o ancheta din partea autoritatii tutelare... s-a constatat ca ambii minori sunt crescuti bine de ambii parinti, din discutiile purtate cu vecinii a rezultat faptul ca , desi nu pare normal, tatal se ocupa de cresterea minorilor, de gatitul in casa, menaj, si alte treburi gospodaresti...... dupa primul termen sotia vazand ca obtine atat divortul cat si copii ... si-a schimbat atitudinea fata de mine... au inceput amenintarile ca nu-i mai vad pe acesti copii decat cand va vrea ea, a inceput sa se izoleze cu minorii intr-un dormitor, spunandu-le ca tata e .....nenea cel rau..copii au fost f usor de convins...... acum urmeaza termenul in care se decide ceea ce s-a stabilit la ultima infatisare... adica custodie comuna, domiciliul minorilor la mama...... si in plus cel de 10 ani va fi audiat pt ca asa prevede legea... si va fi intrebat cu cine vrea sa stea.....dupa comportamentul din ultima vreme al sotiei ma sperie gandul de tatic doar 4 zile pe luna, in conditiile in care eu am crescut acesti minori de cand nu aveau buricul cazut.... intrebarea este... ca mai pot face acum pana la urmatorul termen astfel incat sa obtin domiciliul unuia din minori la mine, imi doresc acesti copii cu orice pret, insa daca nu se poate amandoi... ce sanse am sa am parte macar de cel mic de 5 ani, stiu ca cel mare va spune ca vrea cu bunica si mama...ins anu stiu ce sanse am sa obtin domiciliul celui mic la mine.
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 20:03, 30 Decembrie 2011
CEL MAI BINE ESTE SA TE IMPUI SINGUR LA UN PROCES
pentru ca!
ai mai multe sanse sa fii ascultat ,chear si daca iti da vreo amenda
dar dak ai avocat...nu prea esti lasat sa dai detalii in acel proces,decit ce ai scris in declaratia de divort.
niciuna din parti nu am fost lasati sa vorbim .daramite avocatul, care nu s-a implicat prea tare
cel mai mult a fost lasat martorul sa vorbeasca...si a vorbit destul de mult
dar avocatul....pauza
i-am dat foarte multe detalii avocatului,care putea sa ceara in instanta sa se probeze cele relatate de mine
nici macar acest lucru nu l-a facut.................
eu cand am vazut ca muta tace am inceput sa vorbesc... judele m-aa scultat, insa avocata sotiei a inceput sa urle ... de ce ma lasa sa vorbesc... i-am spus ca este familia mea si am tot dreptul sa spun ce am de spus... am discutat cu judecatorul circa 15 min.. toti au ramas masca..... since habar nu aveam ca eu trebuia sa tac.... ulterior am aflat ca procedura era sa tac... de datat asta voi cere ambii monori la mine, chiar dc cel mare va spune ca vrea la mami, macar unul din eu il vreau spre crestere ...imi vine sa urlu am crescut acesti copii de cand nici buricul nu le cazuse.... iar acum ma trezesc ca nu am parte de ei nici macar sa le spun noapte buna.......
mi se pare corect sa fii lasat sa vorbesti ,chear daca te reprezinta un avocat
duar ne priveste pe noi divortul nu pe avocati.......
stiu ce inseamna sa nu te lase sa vorbesti un judecator
asa sa intamplat si la mine, dar am aflat pe urma de ce nu am fost lasat sa vorbesc
pentru ca avocata fostei soti este sotia vicepresedintelui tribunalului un om care nu respecta legea si impune deciziile
degeaba am avut probe si ea nu a avut si mai ales ca la parasit si timp de 6 luni nu sa interesat de el
acum l-a castigat printr-o ordonanta presedentiala care a fost data fara nici un fel de probe din partea ei
stau si ma intreb de unde stiu judecatori cu cine este mai bine sa creasca daca nu ne asculta si nu verifica dovezile?
si in cazul meu ,nu au tinut cont de dovezi...
am avut proba si despre martor care era pus(adverinta de schizofrenie)...si totusi a fost luata in seama declaratia.

Alte discuții în legătură

Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTA28 CRISTA28 Familie cu 1 copil de 3 ani (fetita). In cazul unui divort prin ordin judecatoresc,care sunt implicatiile in ceea ce priveste copilul? Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)