acum un an fosta adminitratora a fugit cu un miliard jumate si nu au fost recuperati banii, noua adminitratoare ne obliga sa platim iar intretinere deoarece avem datorii mari la apa si caldura si furnizorii ne ameninta ca ne opresc utilitatiile . atata timp cat eu am platit si am chitanta ca dovada ma mai poate cineva obliga sa replatesc utilitatiile? mentionez ca actualul comitet nu a dat in judecata decat pe fosta administratoare nu si pe presedinte sau cenzori.
Si atunci asoc de proprietari nu trebuie sa recupereze mai intai debitele cele mai vechi? Si sa atraga raspunderea in solidar cu presedintele si comisia de cenzori? Urmand ca pana la rezolvarea situatiei cu fostul administrator sa constituie un fond de rulment de urgenta? Poate nu este de ajuns, dar solutia de a iesi cat de cat din acest impas nu este de a cere bani celor care au platit deja.
Da, asociatia, adica actuala conducere trebuie sa faca demersurile in justitie pentru recuperarea sumelor delapidate de fostul administrator ca si actiuni in instanta pentru debitele datorate de restantieri.
Aceste sunt actiuni ce se pot initia in cateva saptamani si se pot rezolva in cativa ani. Ori daca asociatia asteapta pana atunci, blocul va fi de nelocuit.
Asa ca, in acelasi timp cu initierea actiunilor de mai sus, chiar in regim de urgenta, actuala conducere trebuie sa ia decizii imediate pentru asigurarea utilitatilor asociatiei. In acest sens tebuie sa se discute cu furnizorii, sa se solicite esalonari ale debitelor prin angajament de plata...
Iar pentru a achita debitele, se poate lua hotararea, intr-o adunare generala urgenta sau pe baza de tabel sub semnatura..., constituirea unui fond special, fond la care sa cointribuie toti proprietarii, incasarea facandu-se pe chitanta si cu posibilitatea restituirii acestora atunci cand se vor rrecupera de la cel care a sustras banii.