am nevoie de o consiliere:
am o firma care functioneaza pe profit,fara datorii,dar din motive mai greu de explicat vreau sa o inchid.as vrea sa transfer totalitatea activelor la o alta firma la care sunt actionar.cum pot face asta cu cheltuieli minime si timp scurt??
ideea e urmatoarea: la un anumit moment am vandut marfuri cu certificate de garantie eliberate de importatori care au lichidat firmele.deci clientul final se poate intoarce impotriva mea.daca e vb de fuziune,firma noua nu preia si obligatiile aferente?
Desigur, societatea absorbanta preia toate obligatiile societatii absorbite. Acest lucru trebuie sa se reflecte chiar in proiectul de fuziune. Exista si in cuprinsul Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata reglementat modul cum se protejeaza drepturile creditorilor sociali.( art. 238-251)
nu stiu cum sa interpretez raspunderea data de certificatele de garantie emise de un importator dizolvat intre timp...eu avand rolul distruitorului ce a vandut acele produse insotite de certificate
1. Dumneavoastra nu aveti nici o raspundere in privinta certificatelor de garantie. In plus termenele de garantie difera in functie de produs si in functie de momentul in care a intervenit actul comercial, termenul in care se poate face uz de garantie poate sa fi trecut.
2. Trecerea activelor de pe o firma pe alta presupune un act comercial si in aceasta situatie trebuie sa va asumati plata TVA - ului si a impozitului pe profit la valoarea de vanzare - cumparare. In functie de natura activelor legal mai pot exista si alte solutii.
Fuziune
gablivia
sunt 2 firme cu acelasi administrator, din care 1 are mijloace fixe si cu cifra de afaceri mai mica , iar cealalta nu are datorii si se doreste a se lucra pe ... (vezi toată discuția)