avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare-lichidare firma,fuziune ,transfer active
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare-lichidare firma,fuziune ,transfer active

am nevoie de o consiliere:
am o firma care functioneaza pe profit,fara datorii,dar din motive mai greu de explicat vreau sa o inchid.as vrea sa transfer totalitatea activelor la o alta firma la care sunt actionar.cum pot face asta cu cheltuieli minime si timp scurt??
Cel mai recent răspuns: CREDYRAM CONSULT , Consultant credite si finantari 18:17, 15 Ianuarie 2013
Intr-un timp scurt nu prea se poate. Durata operatiunilor: intre 45 si 60 de zile calendaristice. Va recomand sa faceti fuziune prin absorbtie!
ideea e urmatoarea: la un anumit moment am vandut marfuri cu certificate de garantie eliberate de importatori care au lichidat firmele.deci clientul final se poate intoarce impotriva mea.daca e vb de fuziune,firma noua nu preia si obligatiile aferente?
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
crosscris, utilizator
Desigur, societatea absorbanta preia toate obligatiile societatii absorbite. Acest lucru trebuie sa se reflecte chiar in proiectul de fuziune. Exista si in cuprinsul Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata reglementat modul cum se protejeaza drepturile creditorilor sociali.( art. 238-251)
nu stiu cum sa interpretez raspunderea data de certificatele de garantie emise de un importator dizolvat intre timp...eu avand rolul distruitorului ce a vandut acele produse insotite de certificate
1. Dumneavoastra nu aveti nici o raspundere in privinta certificatelor de garantie. In plus termenele de garantie difera in functie de produs si in functie de momentul in care a intervenit actul comercial, termenul in care se poate face uz de garantie poate sa fi trecut.

2. Trecerea activelor de pe o firma pe alta presupune un act comercial si in aceasta situatie trebuie sa va asumati plata TVA - ului si a impozitului pe profit la valoarea de vanzare - cumparare. In functie de natura activelor legal mai pot exista si alte solutii.

Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune gablivia gablivia sunt 2 firme cu acelasi administrator, din care 1 are mijloace fixe si cu cifra de afaceri mai mica , iar cealalta nu are datorii si se doreste a se lucra pe ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie floricageta floricageta Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea urmatoarei probleme: -a fost publicat in MO fuziune a doua societatii ale aceluia administrator, ce ... (vezi toată discuția)
Venitul impozabil la fuziune? andreileca78 andreileca78 intrebarea pentru voi cei de pe forum este: la doua societati care fuzioneaza, cea care este absorbita este platitoare pe impozit pe venit (3%). La valoarea ... (vezi toată discuția)