avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fuziune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fuziune

sunt 2 firme cu acelasi administrator, din care 1 are mijloace fixe si cu cifra de afaceri mai mica , iar cealalta nu are datorii si se doreste a se lucra pe cea de a doua doar pentru nume, pt ca este cunoscuta. poate firma a doua cea cu numele sa o absoarba pe prima care are mijloacele fixe?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:43, 20 Noiembrie 2011
procedura fuziunii este prevazuta si in noul cod civil si prin urmare este posibila,fuziunea prin absorbtie respecta legea societatilor comerciale iar prin aceasta bineinteles ca societatea absorbanta preia atat drepturile cat si obligatiile societatii absorbite
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters82289, utilizator
Poate sa o absoarba in conditiile art. 238-251 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare-lichidare firma,fuziune ,transfer active crosscris crosscris am nevoie de o consiliere: am o firma care functioneaza pe profit,fara datorii,dar din motive mai greu de explicat vreau sa o inchid.as vrea sa transfer ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma in lichidare CrissMGC CrissMGC Buna ziua, As dori sa intreb si eu domnii in masura sa raspunda, de pe acest forum, daca o firma careia i s-a deschis actiunea de lichidare in decembrei anul ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie caprice caprice aveti un model de declaratie stingere pasiv pt firma absorbita? (vezi toată discuția)