avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare firma in lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare firma in lichidare

Buna ziua,
As dori sa intreb si eu domnii in masura sa raspunda, de pe acest forum, daca o firma careia i s-a deschis actiunea de lichidare in decembrei anul trecut, mai poate fi cesionata de catre actualul asociat unui altui asociat ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CrissMGC , utilizator 14:32, 1 Februarie 2012
In principiu nu, doar daca ar interveni o fuziune prin absorbtie, situatie in care o alta societate ar putea sa o absorba pe cea in lichidare daca sunt intrunite conditiile art. 238 alin. (4) din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.
Am inteles, va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune gablivia gablivia sunt 2 firme cu acelasi administrator, din care 1 are mijloace fixe si cu cifra de afaceri mai mica , iar cealalta nu are datorii si se doreste a se lucra pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma,fuziune ,transfer active crosscris crosscris am nevoie de o consiliere: am o firma care functioneaza pe profit,fara datorii,dar din motive mai greu de explicat vreau sa o inchid.as vrea sa transfer ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme CAMELIAPINDICHI CAMELIAPINDICHI ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE? (vezi toată discuția)