avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obtinerea unei sanctiuni care nu atrage dupa sine ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obtinerea unei sanctiuni care nu atrage dupa sine anularea permisului de conducere?

speta este uramatoarea:ma aflam cu camionul incarcat cu marfa si urma sa fac pauza de 11 ore conform diagramei si am ajuns aproape de-o parcare de camioane dar nu am avut loc si am parcat la o distanta de aproximativ:100-150 metri de aceasta si am intrat la un local unde am consumat bauturi alcoolice.Intre timp am vazut ca s-a facut loc in parcare si am intentionat sa trag camionul in parcare pt siguranta marfii si a camionului dar intre timp am fost orpit de politie care m-a testat cu alcoltestul dupa care mi s-au recoltat probe biologice, in urma acestora prima proba in sange fiind 1,62 iar a doua proba 1,45 .Mentionez faptul ca nu aveam intentia sa plec mai departe fiind oprit dupa aproximativ 100 de metri.
Sant contient de faptul ca am gresit accidental,si trebuie sa fiu pedepsit dar deoarece nu mai am nicio alta calificare si de 4 luni de cand mi s-a intamplat acest lucru nu imi gasesc un loc de munca situatia socila fiind foarte precara adica locuiesc in chirie ,nu sunt casatorit dar am familie cu 2 copiii studenti care au nevoie de sprijin ,va rog sa mi spuneti daca toate cele invocate mai sus fac posibil sa primesc o pedeapsa care sa nu atraga dupa sine anhularea permisului de conducere si sa imi explicati cum pot sa obtin acest lucru? Cu respect Dorin:(
Alcoolemia este , totusi , mare.Avand in vedere circumstantele in care fapta a fost savarsita si ca aceasta a fost prima infractiune savarsita, ar putea exista posibilitatea scoaterii de sub urmarire penala si aplicarii unei amenzi administrative...
Daca se va dispune trimiterea in judecata, exista si posibilitatea anularii permisului de conducere , avand totusi , sansa de a-l redobandi , dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .
Nu intotdeauna este anulat permisul de conducere.
E esentiala conduita dupa savarsirea faptei , care trebuie sa fie una corecta :colaborati cu agentii de politie , spuneti ca regretati fapta, urmariti atent actele de cercetare.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost incadrat la art. 87, alin. 1 si art. 89, alin. 1 desi am demonstrat cu diagrama ca eram stationat de o ora si jumatate cand am fost testat cu etilotestul ROCOR ROCOR Buna seara! va rog daca se poate sa ma ajutati cu o informatie. cu aproximativ 1 luna in urma, mai clar pe 12. 02. 2012,circuland cu un TIR pe un drum ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am ? b_george b_george Buna ziua ! Am o mica nelamurire ... in urma cu 1 an si jumatate am avut un accident soldat cu un deces :( #-o culpa comuna , nu consumasem alcool ... ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal depasire linie continua radu_cioclu radu_cioclu Buna ziua, In dimineata zilei de 29.03.2011 ma deplasam pe DN4 dinspre Oltenita spre Bucuresti, dupa iesirea din satul Negoesti aveam un camion in fata care ... (vezi toată discuția)