avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanse am ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanse am ?

Buna ziua ! Am o mica nelamurire ... in urma cu 1 an si jumatate am avut un accident soldat cu un deces :( #-o culpa comuna , nu consumasem alcool ... procesul inca nu a inceput ! ... acum am cateva nelamuriri :
1. De ce dureaza atat de mult inceperea procesului ?
2.Ma ajuta cu ceva faptul ca rudele celui decedat nu au depus plangere impotriva mea , nu au nici o pretentie si au declarat acest lucru si au mai declarat ca m-am interesat de soarta lui pentru ca acesta nu a decedat pe loc ci dupa 2 luni si faptul ca m-am ocupat de inmormantare si am participat ?
3. Sunt cercetat pentru ucidere din culpa si as vrea sa stiu ce se intampla cu permisul de conducere !? Avocatul meu mi-a spus ca cel mai grav lucru posibil este sa primesc 2 ani cu suspendare !? Ce se intampla cu permisul in cazul acesta si daca este posibil sa fie anulat de tot si daca nu cum pot sa-l recuperez ! Multumesc Mult
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:35, 19 Iulie 2009
Buna seara
1--Datorita numarului foarte mare de dosare penale procedura este greoaie si dureaza!
2--Va ajuta dar cand se va ajunge in instanta s-ar putea sa aveti surprize...oamenii se mai schimba intre timp!
3--In cazul in care veti fi condamnat , 100% vi se va anula permisul de conducere! Conditiile in care puteti sustineti din nou examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere le gasiti in lege.
4--Ce intelegeti dvs prin culpa comuna? Trecea strada prin loc nepermis si l-ati accidentat? Fiindca daca este asa nici macar culpa comuna nu mai este , fiind integral vina celui care trece strada prin loc nepermis fara sa se asigure!
Nu este vb de pietori ... ... drumul drept din contrasens veneau foarte multe camioane ... cineva in intrat in depasirea lor eu l-am vazut prea tarziu nici macar nu am apucat sa incetinesc , m-a lovit si m-a trimis in sant unde m-am oprit intr-un cap de pod eu si prietenul meu fiind proiectati prin parbriz acesta din urma decedand ! Martori ca am fost lovit exista insa cel care m-a lovit a fugit iar martorii nu i-au vazut numarul pentru ca acesta avea numere de strainatate !! Acesta nu a fost gasit nici pana acum !! Viteza mea nu a putut fi precizata expertiza pt ca nu au fost urme de franare si masina era avariata 100 % insa acum km s-a blocat intre 90 si 100 km/h ... era drum european si nu eram in localitate.
Care sunt conditiile pentru obtinerea unui nou permis de conducere in caz de sunt gasit vinovat ?
1.- Din cele prezentate rezulta completa dvs. nevinovatie.
2.- Conducatorul auto ce a patruns pe contrasens a savarsit si alte infractiuni: fuga de la locul accidentului si fals in declaratii (sunt convins ca a declarat la politie alt mod de producere a accidentului in vederea obtinerii autorizatiei de reparatii)
3.- Viteza de circulatie se poate determina si pe baza altor probe conservate la locul accidentului. Nu trebuie sa existe in mod expres urme de franare.
4.- Valoarea la care s-a oprit indicatorul vitezometrului nu are nicio relevanta.
Numai bine va doresc
Din ceea ce spuneti nu mi se pare cupla comuna, ci vina exclusiva a celui care v-a lovit.
Si este posibil sa scapati basma curata.
cioan a scris:

1.- Din cele prezentate rezulta completa dvs. nevinovatie.
2.- Conducatorul auto ce a patruns pe contrasens a savarsit si alte infractiuni: fuga de la locul accidentului si fals in declaratii (sunt convins ca a declarat la politie alt mod de producere a accidentului in vederea obtinerii autorizatiei de reparatii)
3.- Viteza de circulatie se poate determina si pe baza altor probe conservate la locul accidentului. Nu trebuie sa existe in mod expres urme de franare.
4.- Valoarea la care s-a oprit indicatorul vitezometrului nu are nicio relevanta.
Numai bine va doresc

Sunt 100% de acord cu dl.Cioan!
Plus ca in instanta se poate dispune expertizarea tehnica a autoturismului si se va stabili clar ca a fost acrosat(exista urme de vopsea, alte urme , mecanismul de producere a accidentului , etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima b_george b_george Buna ziua . Sunt foarte confuz ... Am avut un accident destul de ciudat : Accidentul s-a produs acum 1 an si jumatate, veneam dinspre Brasov spre Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)