avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna ziua . Sunt foarte confuz ... Am avut un accident destul de ciudat : Accidentul s-a produs acum 1 an si jumatate, veneam dinspre Brasov spre Bucuresti, drumul era drept , din contrasens veneau foarte multe multe masini , una dintre ele a intrat in depasire, eu am observat ca nu prea are timp si am intrat cat am putut pe marginea drumului dar acesta m-a atins aruncandu`ma in santul de pe marginea drumului unde m-am oprit intr-un cap de pod si am fost si eu si prietenul meu proiectati prin parbriz .... eu nu am avut aproape nimic acesta a decadat dupa 2 luni petrecute in spital !! Cel care m-a lovit a fugit, nu a fost identificat, pe masina mea se vedeau clar urme care demonstrau ca acesta m-a atins plus martori care nu au vazut numarul pentru ca era numar de strainatate . Parintii persoanei decedate nu au depus nici o plangere au declarat ca nu au nici o pretentie, ca m-am preocupat de sanatatea persoanei decedate . Mentionez ca acul km s-a blocat la 100 km/h iar in expertiza accidentului nu se mentioneaza viteza pentru ca nu se poate calcula nefiind urme de franare si masina fiind praf ( sunt 3-4 m intre momentul in care am cazut in sant si momentul in care m-am lovit pe capul de pod ) ... ! Acum am cateva intrebari :
1. De ce nu a inceput procesul atat timp cat au trecut 16 luni de la producerea accidentului iar dosarul a fost innaintat catre judecatorie sau parchet nici nu stiu exact ( nu ma pricep ) in prezenta mea si a avocatului meu ?
2. Invinuirea care mi se aduce este omor din culpa si as vrea sa stiu care ar putea fi consecintele cele mai grave ! mentionez ca am un avocat destul de bun ... nu am nici o amenda pentru viteza , nici un accident , am 2 sau 3 avertismente pentru centura , un avertisment pentru neacordarea prioritatii , si o amenda pentru parcare neregulamentara si nu am cazier .
3. Exista vreo metoda prin care as putea intra in posesia permisului de conducere sau o dovada pana la finalizarea procesului ... nu de alta dar acum am terminat facultatea si as avea nevoie de el !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 15 Iulie 2009
Incadrarea juridica corecta este"ucidere din culpa" prev.de art.178 al2 c.pen.si sanctionabila cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.In general permisul nu mai poate fi restituit pana la terminarea cerecetarilor si ulterior pana la ramanerea definitiva a sentintei,daca ar fi vorba despre o sentinta de achitare.In aceasta faza a cercetarilor,singurul care apreciaza asupra cererii de restituire a permisului este procurorul care instrumenteaza cauza.
Cu privire la durata cercetarilor,probabil ca fiind o cauza complexa si ca pana in prezent nu au fost administrate toate probatoriile sau exista motive de ordin procedural care intarzie finalizarea anchetei.De asemeni nu trebuie uitat numarul mare de dosare pe care le au procurorii in instrumentare..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Ma surprinde faptul ca expertiza tehnica nu a stabilit viteza cu care ati circulat. Aceasta se poate stabili pe baza unor elemente altele decat lungimea urmelor de franare. Faptul ca acul vitezometrului s-a oprit la 100 km/h nu prezinta relevanta.
Numai bine va doresc
Sa inteleg ca pot face o cerere procurorului prin care sa cer restituirea dreptului de conducere ? Daca da unde pot face cererea ... accidentul s-a produs pe raza judetului Dambovita , dosarul este in cercetat in Targoviste iar eu sunt din Constanta ! Nu de alta dar in acest ritm procesul va dura foarte mult !!
b_george a scris:

Sa inteleg ca pot face o cerere procurorului prin care sa cer restituirea dreptului de conducere ? Daca da unde pot face cererea ... accidentul s-a produs pe raza judetului Dambovita , dosarul este in cercetat in Targoviste iar eu sunt din Constanta ! Nu de alta dar in acest ritm procesul va dura foarte mult !!

"Actele oficiale au valoare prin ele insele"

Raspunsul la intrebarea dvs.este afirmativ,dar sansele de reustita aproape nule.In general,in astfel de situatii procurorii nu admit asemena cereri si aceasta cu atat mai mult cu cat,din cele relatate de dvs.,cercetarile nu au fost finalizate ,neexistand astfel,indicii suficiente pentru stabilirea unei culpe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am ? b_george b_george Buna ziua ! Am o mica nelamurire ... in urma cu 1 an si jumatate am avut un accident soldat cu un deces :( #-o culpa comuna , nu consumasem alcool ... ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Am provocat accident auto ? ovi47 ovi47 Buna ziua, Vineri,02.11,in timp ce ma deplasam pe DN 85,pe raza unei localitati am efectuat o depasire regulamentara a unui autoturism( rulam in coloana la ... (vezi toată discuția)