avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna ziua,
Sunt insarcinata in saptamana 22 si as dori sa-mi iau cateva zile de concediu medical. Intrebarea mea este: Ma afecteaza la indemnizatie daca optez doar pentru un an de zile sa stau cu copilul acasa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:39, 14 Ianuarie 2013
Ce fel de concediu vreti sa va luati timp de un an de zile si cand? Inainte de a naste, dupa nastere, dupa CCC?
as avea nevoie de cateva zile (maxim10) de repaus, in luna ian -febr. In concediu de maternitate as vrea sa intru la 1 aprilie, iar pe 13 mai ar trebui sa nasc. Vreau sa optez pentru CCC sa stau doar un an. O sa iau mai putini bani la indemnizatie daca stau cele 10 zile acasa? am sal 2400 brut. Multumesc
1. Concediile medicale si concediul de maternitate sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Deoarece indemnizatia pentru CCC este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului bineinteles ca ea va fi influentata deoarece concediile medicale si cel de maternitate sunt mai mici decat salariul.

3. Puteti sa optati pentru CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani, cum doriti dvs., calculul indemnizatiei se face la fel, dar maximul acesteia este in functie de varianta aleasa:
- 600 - 3400 lei daca ati optat pentru CCC pana la 1 an;
- 600 - 1200 lei daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si concediul de crestere copil AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Stiu ca acel concediu de maternitate de 126 zile, din care obligatoriu minim 42 dupa nastere se plateste cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)