avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor nastere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor nastere copil

Buna seara
Potrivit art.51 din contractul colectiv de munca la nivel national se plateste un salariu mediu pe unitate salariatei pentru nasterea fiecarui copil.
As dori sa stiu cum se calculeaza acest salariu, care sunt contributiile care se platesc la acest salariu, si care este temeiul legal in baza caruia se platesc aceste contributii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 23:58, 8 Februarie 2009
Pai modul de calcul este reprezentat de grila de salarizare a societatii, pe baza acelei grile stabiliti salariul mediu, in ceea ce priveste contributiile ce se retin, acestea sunt ca la orice salariu datorat, adica toate contributiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)
Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Calcul corect pre si post natal anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu calculul pentru concediul prenatal deoarece contabilul firmei unde lucrez sustine ca-mi plateste prenatalul ... (vezi toată discuția)