avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutati-ma ,va rog cu un raspuns REPARARE IZOLATIE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutati-ma ,va rog cu un raspuns REPARARE IZOLATIE ACOPERIS!!!

Buna ziua.
Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972.
De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat si ajunsese sa fie expirat(a fost reparat in vara 2012) si nici terasa acoperisului nu a mai fost reparata vreodata,motiv pt care este foarte degradata si ploua din ce in ce mai mult in casa.
De ani de zile,vecinii de pe palier au tot incercat sa rezolve problema ,dar nu au reusit sa-i convinga nici pe locatari,nici pe cei de la asociatie ca problema aceasta trebuie rezolvata cat mai repede,deaorece devine din ce in ce mai serioasa.
In martie 2012 am inaintat o cerere la asociatie,in care prezentam gravitatea situatiei din casa noastra si ceream o expertiza si un raspuns.
In noiembrie 2012 am depus o alta cerere,la care am adaugat si poze cu apa infiltrata in tavane si pereti ,cereri la care nu am primit nici pana acum nici un raspuns.De la asociatie am fost indrumati sa strangem semnaturi de la locatari 50%+1,dupa care o sa inceapa sa se miste treaba.Nu am reusit sa strang semnaturi deoarece locatarii mai au de platit pt lift si nu le pasa ,ca doar e acoperisul nostru,celor de la etajul 10.Precizez ca presedintele de la asociatie,care locuieste in bloc cu noi,NU a vrut sa semneze.
Presupun ca pt ca nu am primit raspuns la nici o cerere,as putea sa ma duc la Primarie sa depun o plangere.Dar ,daca ma duc la Primarie,ma va ajuta cu ceva sau le va da doar o sanctiune celor de la asociatie si intru si mai tare in razboi cu ei?
In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns,un sfat,va multumesc mult de tot.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:16, 16 Ianuarie 2013
Parerea mea este sa chemati in judecata asociatia de proprietari pentru a va despagubi, intrucat daunele produse sunt ca urmare a lipsei de intretinere a acoperisului.
Este necesara o expertiza care sa precizeze valoarea prejudiciului si cauza producerii acestuia.
Mai puteti incheia o asigurare a imobilului...
Eu as da asociata in judecata.Dar pentru asta ar trebui investiti nista banuti,banuti pe care nu ii avem.Iar expertiza de cine sa fie facuta?Ca noi am cerut asa ceva si nu s-a facut nmic.
Si credeti-ma ca tavanele si peretii arata din ce in ce mai rau,cu umiditatea si mucegaiul care se face.
Va numi instanta un expert, onorariul acestuia cade in sarcina reclamantei, in jur de 1000 ron, urmand sa fie achitat de partea care pierde procesul.
1- Atat terasa cat si liftul reprezinta parte comuna a carei intretine si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari-indiferent de vointa proprietarilor care detin obligatia sa participe la achitarea c/v costuri intretinere parti comune
2-Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie cu solicitarea expresa de verificare responsabila a situatiei si de aplicare a sanctiunilor prevazute de art 32 al 2 din L nr 230/2007
Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,membrii comitetului executiv,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,
raspund personal sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat

3-Incheiati asigurarea facultativa a locuintei si in caz ca se repeta situatia,contactati asiguratorul care va deschide dosar de daune,va acorda c/v prejudiciu si se instituie cu actiune in regres impotriva vinovatilor
Eu am o alta parere legata de cei care locuiesc la ultimul etaj,nu tocmai legala dar bine intemeiata.La ultimul etaj exista acele uscatoare de rufe,pe care au pus stapanire acestia.Daca vrei sa depozitezi ceva,nu au loc si este pe acoperisul lor si tu nu ai dreptul.Cand au cumparatul Ap.au dat o suma mai mica de bani fata de cei de la etajele inferioare,stiau ca este ultimul etaj si s-ar putea sa aiba probleme cu izolatia.Toti asteapta sa vina cineva sa le rezolve lor problemele din casa,asa cum sta si D-na de o perioada de timp.Mai usor este sa ceri ceva decat sa te apuci sa remediezi problema care te priveste.

Alte discuții în legătură

Reparare izolatie acoperis Crinellene Crinellene Buna ziua. Numele meu este Crina si locuiesc la etajul 10 ,intr-un bloc construit in anul 1972. De la constructia acestui bloc,liftul nu a mai fost schimbat ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)