avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... disperare raport penitenciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

disperare raport penitenciar

nu stiu cum sa incep nepotul mai are 11 luni pina la comisia de eliberari conditionate sint disperata nu stiu cum sa l ajut ptr ca a facut o gresala si a fost prins cu ceva care nu are voie in penitenciar si azi a fost la comisia disciplinara pentru gresala asta i au schimbat regimul si iau luat drepturile pe 2 luni obiectul nu era functional fiind luat de la groapa de gunoi unde muncea va rog sa mi da ti un sfat daca se aplica pedeapsa e nenoricit pentru ca ajunge pe regim inchis
:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:12, 21 Ianuarie 2013
Sa formuleze contestatie impotriva deciziei luate de penitenciar, va ajunge in instanta si instanta se va pronunta daca ii mentine masura sau nu
Sa faca contestatie ca nu are ce altceva sa faca...

Daca se va stabili insa ca a luat de la groapa de gunoi acel obiect dar nu avea dreptul nu il poate ajuta decat daca acel obiect era nefunctional si se va stabili acest aspect.
Problema poate fi aceea ca desi era nefunctional obiectul tot nu ar fi avut dreptul...
Va avea dreptul si la avocat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
da a formulat contestatia si acum urmeaza sa mearga la judecatorul delegat si la instanta dar el trebuia sa mearga si la instanta ptr schimbarea regimului era pe semideschis si judecatorul delegat i a dat verdict favorabil acum nu stiu ca sa mai spun obiectul era nefunctional si luat de la groapa de gunoi sint foarte miihnita pentru ca el e un copil bun si nu a avut probleme dar cind esti la gramada trebiu sa primesti pedeapsa cu toti ceilalti de avocat nu ne putem permite doarece el a fost crescut de fratele mame si acesta nu poate sa-l ajute doarece in urma cu 2 luni i sa amputat un picior aveam speranta ca la comisia de eliberarii sa poata fi pus in libertate sa si ajute familia el avind si un copil de 4 ani .A cum stam cu frica ca il va da pe regim inchis si nu v a mai avea dreptul la eliberare conditionata multumesc
sa nu credeti chiar tot ce spune nepotul. nu aduci in penitenciar un obiect interzis fie el si nefunctional.
avea cunostinta despre implicatii si si-a asumat riscul.
sunteti mult prea credula.
mai mult , daca va fi repartizat la regim inchis nu ii impiedica liberarea conditionata , ci , trebuie sa dovedeasca ca ce s-a intamplat cu telefonul a fost o gresala, sa-si scoata raportul si se poate libera conditionat chiar si de la regim inchis.
este foarte importanta conduita lui pana in prezent si ceea ce va face in viitor.
daca isi vede ded treaba si isi ridica raportul peste 5-6 luni poate face cerere si judecatorul delegat ii poate schimba regiml de executare in semideschis.
Chiar daca obiectul era nefunctional problema principala ramane aceea ca nu avea dreptul sa detina acel obiect.
Cu toate acestea, daca obiectul era nefunctional pot exista tot felul de aparari pe situatia de fapt si pe situatia de drept daca se va dovedi ca obiectul este nefunctional si nu avea cum sa fie functional.

Alte discuții în legătură

Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta melinaR melinaR buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca ... (vezi toată discuția)
Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal silvia7 silvia7 buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , ... (vezi toată discuția)