avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela minor

In anul 2006 a decedat sora mea si i-a ramas 2 copii minori ,unul de 6 luni si altul de 7 ani ,copii rezultati din 2 relatii de concubinaj. pe cel de 6 luni(acum are 7 ani) il am in plasament din luna februarie 2006,pe cel de 7 ani (acum are 13 ani si 11 luni)a avut tutela o nepoata dar locuia si il crestea mama mea(asta a fost decizia instantei)In anul 2011 luna ianurie 22 ,mama mea a decedat ,eu am fost nevoita sa iau si acest copil deoarece nepoata mea care avea tutela era in Italia in acel moment.Am venit cu copilul in Bucuresti la adresa ,am luat de la scoala din Bacau de unde era inscris copilul foaia matricola si l-am transferat aici .Am mers la protectia copilului sector 1 ,am depus o cerere cu actele necesare pentru tutela copilui in 1 februarie 2012 .In toata aceasta perioada m-au tot chemat sa mai depun cate un act spunandu-mi ca trebuie sa le trimita la bacau .Nepoata mea cand a venit in tara in luna martie 2012 a dat declaratie la protectia copilului Bacau ca renunta la tutela,In luna decembrie am fost iar la protectia copilui sector 1sa intreb in ce stadiu e dosarul si mi s-a comunicat ca protectia copilului din Bacau le-a trimis dosarul inapoi spunand ca nu mai e de competenta lor conform unei legi din anul 2011 si sa merg eu personal la judecatoria sector 1 pt a deschide proces pt tutela .Sunt in ceatza nu stiu ce trebuie sa fac cum sa procedez ,acest copil de 1 an de zile nu a beneficiat nici de alocatia de stat ,trebuie sa ii fac ci acum in februarie dar nu am niciun act sa doveditor ca il reprezint ..Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pt acordarea tutelei. mentionez ca copilul nu este recunoscut in certificatul de nastere de tatal patern.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucyana220 , utilizator 19:52, 11 Ianuarie 2013
Într-adevăr , trebuie să înaintaţi o cerere instanţei de tutelă prin care solicitaţi să fiţi numită tutore al minorului.Trebuie să ataşaţi dovada veniturilor, copie după actul de proprietate, o caracterizare din partea vecinilor. Se va efectua, cel mai probabil, o anchetă socială la domiciliul dvs . Va fi ascultat şi copilul de către instanţă, în camera de consiliu , fiindcă are vârsta de 10 ani împliniţi.
Dacă veţi fi numită tutore, va trebui să mergeţi la instituţia abilitată să depuneţi hotărârea prin care aţi fost numită tutore şi să faceţi cerere pentru reluarea plăţii alocaţiei şi a altor drepturi băneşti ce se cuvin minorului, eventual pensie de urmaş, etc.
va multumesc pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune idhiticas idhiticas Buna ziua. Pe scurt: am fost 4 frati, (2 surori si 2 frati), iar in prezent suntem 3, o sora decedat in 1997. Mama noastra a decedat si dansa in 2011. Noi, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare amitza_andreea amitza_andreea Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel \\"Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)