avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurare

copilul meu, in varsta de 20 de ani, nu lucreaza, nu are nici ajutor de somaj - deci nu are nici asigurare medicala. Ca parinte il pot coasigura pe asigurarea mea?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:56, 11 Ianuarie 2013
Din pacate, nu puteti decat sa-l declarati ca persoana in intretinerea dvs. si beneficiati de deducere mai mare la impozit.

Cititi si aici
www.avocatnet.ro/content/for...
sudeata a scris:

copilul meu, in varsta de 20 de ani, nu lucreaza, nu are nici ajutor de somaj - deci nu are nici asigurare medicala. Ca parinte il pot coasigura pe asigurarea mea?


Pentru a beneficia de asigurare sociala de sanatate, in conformitate cu prevederile art 213 din Legeai 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, copilul dvs. ar trebui sa se incadreze in categoriile mentionate la art 213 si, din cate mentionati dvs., nu se incadreaza:

" Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)
Coasigurare medicala vladuta vladuta Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit? (vezi toată discuția)