1) se poate plati intretinerea in avans?Astfel, daca - sa spunem - suma lunara ce trebuie platita e de 300 RON, se pot plati 400, evident contra chitanta corespunzatoare? Nu sunt in tara, deci nu ma pot interesa personal si e vorba de o femeie in varsta, credula si naiva, care daca i se spune "nu se poate" accepta fara sa puna intrebari si fara sa insiste.
2) este legal, respectiv posibil, sa se elibereze o adeverinta de catre asociatia de proprietari, pe care sa scrie negru pe alb ce suma datoreaza persoana respectiva asociatiei?
Este un proces pe rol, si cum am spus, eu nu sunt in tara, altfel m-as fi dus sa ma interesez eu insami.
Multumesc, nu ma asteptam sa primesc raspuns atat de repede! :)
N53, intrebasem daca e posibil pentru ca in urma unor intamplari, nu stiu ce sa mai cred despre buna-credinta a administratorului si a presedintei de asociatie.... Ei pot sustine ce vor, persoana in cauza e, cum spuneam, destul de credula si ar lua de bun ce zic ei.
Se poate plati, administratorul va da chitanta cu toata suma (400 ron) din care X valarea intretineri curente si y avans pentru intretinerea urmatare. Cand se face urmatoarea intretinere din total valarea intretinere se scade avansul primai si rezulta noua valaoare de plata.
In cazul situatiilor de neintelegeri proprietar-administrator sau cand proprietarul este plecat de la domiciliu,pentru a nu se inregistra restante,se practica procedura predarii unei sume,din care asociatia de proprietari lunar retine c/v intretinere
Se poate plati o suma in avans pentru plata cotelor de intretinere, aceasta suma se poade depune la administrator iar acesta elibereaza o chitanta pentru suma primita, sau puteti sa depuneti in contul asociatiei, aceasta o puteti face prin virament bancar chiar daca sunteti in strainatate, dar pentru plata prin banca trebuie sa aveti in vedere si un comision care il suportati tot dumneavoastra, prin virament bancar se poate face plata lunar daca stiti suma exacta care este de plata (de dat un telefon).