avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii-cum se mai poate face?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii-cum se mai poate face?

Ce modalitati de plata a intretinerii exista daca administratorul este de negasit(are un program fff scurt),contul nu se cunoaste(si am aflat ca ar fi blocat),am incercat sa trimit bani prin mandat postal,dar nu am certitudinea ca ajung unde trebuie(mi-s-a comunicat ca in acest fel se trimit bani persoanei fizice - care este administrator,nu administratiei blocului)?
Multumesc,George
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:59, 22 Aprilie 2011
Aveti mai multe variante la indemana
1-avansati o suma financiara mai mare ,care sa reprezinte avans in derulare ,din care asociatia de proprietari retine lunar cota de intretinere aferent luna afisata
2-deschideti cont curent ,al carui numar il comunicati presedintelui de asociatie,
din care un reprezentant al asociatiei de proprietari retine lunar contravaloare intretinere
3-avansati suma ce va revine unui vecin care detine timpul necesar
4-expediati contravaloare intretinere afisata pe adresa presedintelui de asociatie,prin mandat postal cu confirmare de primire
specificand la rubrica speciala ce reprezinta suma
Am incercat astazi varianta 4,iar cei de la posta mi-au comunicat ca au mai fost cazuri cand suma nu a fost primita(refuzata),ca prin mandat,practic,ii trimit banii presedintelui si nu asociatiei;deci cum ar fi mai bine?
Panditi-l pe administrator si platiti contra chitanta. Altfel, cine stie unde ajung banii si daca ajung.
gigiraut a scris:

prin mandat,practic,ii trimit banii presedintelui si nu asociatiei;deci cum ar fi mai bine?

Conform norme in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari,sa apere si sa reprezinte interesele proprietarilor care au avut increderea....sa il mandateze este presedintele asociatiei de proprietari
Daca acesta refuza sa se achite de obligatiile si responsabilitatile functiei,
raspunde in temeiul art 32 din L nr 230/2007
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,membrii comitetului executiv,
inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,raspund personal sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat

Dvs ca si proprietar conform drepturi si obligatii legal prevazute,aveti posibilitatea sa comunicati oficial presedintelui de asociatie,interesul dvs pentru achitarea cotelor lunare de intretinere si pentru a nu acumula restante ,acesta sa dispuna program de colectare intretinere la indemana tuturor proprietarilor
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
Dar alta modalitate cat mai oficiala si de netagaduit?CEC,banca,posta,de care as putea fi sigur...caci de aflat contul...BA!

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Dificultati cu administratorul de bloc DejanMur DejanMur Buna ziua, De cateva luni am niste dificultati cu administratorul, presedintele si cenzorul. Tot anul trecut mi s-au cerut bani pentru reparatii la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)