avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior ...

Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in asotiatie. Nu iea bani pentru intretinele de loc. Ce pot sa fac in acest situatie ?
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 18:01, 11 Octombrie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv ati adjudecat prin licitatie publica bun imobil dedus executarii silite nu ati achizitionat prin document de tranzactionare drept d eproprietate bun imobil incheiat intre persoane fizice
Legal,asociatia de proprietari avea dreptul cand ex proprietarul a acumulat debite sa dispuna instituirea privilegiului imobiliar la ocpi
Pretentia asociatiei de proprietari nu are temei legal
Dv va revine obligatia sa achitati cote lunare de intretinere de la momentul de cand ati devenit proprietarul spatiului
Nu aveti obligatii fata de debitele acumulate anterior preluarii de catre dv a spatiului
Daca asociatia de proprietari ridica pretentii asupra debitului,are dreptul sa se instituie cu pretentii direct impotriva debitorului-daca acesta este solvabil
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Problema mea principală aici este că nu pot să plătesc parte mea din costul de intretinere. Asi vreau sa platesc dar pur si simplu nu iea bani de la mine. El zice ca nu sunt membru al asotiatiei nu am nimic de facut cu el. Refuza cererea mea de deveni membru. Este ceva alternativa unde si cum pot sa platesct ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata cotelor de intretinere nu este conditionata de calitatea de membru al asociatiei de proprietari.
Daca doriti, puteti face reclamatie la primarie la serviciul care se ocupa de asociatii de proprietari.
De asemenea, conform legii, fiecare asociatie trebuie sa detina un cont bancar, solicitati in scris sa va puna la dispozitie contul bancar sau rugati un vecin sa va arate o chitanta, in mod normal pe chitanta ar trebui sa apara contul bancar, si platiti direct prin banca.
Daca tot nu vrea, tot la primarie trebuie sa ajungeti sau sa ii actionati in judecata, pentru ca la un momentdat veti acumula datorii si ei vor spune ca nu ati vrut sa platiti, trebuie sa dovediti cumva ca doriti sa platiti dar nu sunteti lasat de catre conducerea asociatiei.
Rugati pe cineva de la primarie sa vina in control si de fata cu ei sa va puna la dispozitie contul bancar si asa nu va mai bateti capul cu ei.
Sper totusi ca cei de la primarie de la d-voastra din localitate sa fie mai cooperanti.
Daca asociatia are cont bancar, incercati sa il aflati de la orice vecin si faceti plata direct in cont. Daca asociatia nu are cont bancar puteti sa le trimiteti prin posta cu confirmare de primire cererea de adeziune si de la confirmarea de primire sunteti membru indiferent de ce vrea presedintele (adeziunile nu se aproba doar se ataseza la actul de asociere), iar pentru plata puteti sa trimiteti tot prin posta cu mandat postal insa la administrator sau la societatea care administreaza asociatia, nu la presedinte (daca nu coincid). Sau puteti face plata prin executor judecatoresc, dar asta implica niste costuri din partea dvs. Succes.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți banii pe adresa poștală a asocieției, prin mandat poștal. Sau solicitați IBAN-ul asocieției, și plătitți prin transfer bancar.

bbalazs51 a scris:

Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in asotiatie. Nu iea bani pentru intretinele de loc. Ce pot sa fac in acest situatie ?

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Care e suma minimă pentru care se pot acționa în instanță datornicii la întreținere? BOSKY BOSKY Bună ziua ,care este suma minima pentru care se poate actiona in instanță datornicii la întreținere? (vezi toată discuția)
Cont bancar al asociatiei de proprietari ContSters324705 ContSters324705 ulterior injuriilor aduse de administratorul cladirii, am mers la primarie la dept aferent pentru a gasi o solutie de-a evita orice contact cu acesta (cu ... (vezi toată discuția)