avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior ...

Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in asotiatie. Nu iea bani pentru intretinele de loc. Ce pot sa fac in acest situatie ?
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 18:01, 11 Octombrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In loc sa trimiteti prin posta cererea de adeziune, trimiteti prin intermediul unui executor judecatoresc. Sunt 2 aspecte, desi executorul tot prin posta trimite: va fi altfel luata in considerare o astfel de cerere iar executorul va va inmana o incheiere de transmitere. Costul este de cateva zeci de lei, dar efectul psihologic e cu totul altul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Duceti-va l primarie, la serviciul asociatii de proprietari, si semnalati situatia. Sunt obligati sa va ajute. Nu aveti nimic de a face cu datoriile predecesorului. Aveti explicatii mai sus de la ynocenta.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
anatiti, utilizator
Aflati, intrebati, la ce banca are cont asociatia si mergeti si platiti acolo, si la specificatii mentionati "Contravaloare intretinere taxe bloc, lunile x, y, z, si banii intra automat in cont, si nu au ce sa va faca! Dar conform Legii 196/2018, trebuie sa notificati in scris presedintele, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire!!.. Daca refuza ridicarea scrisorii, faceti o plangere la departamentul din primarie care indruma si verifica Asociatiile de proprietari, tot asa, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in care explicati tot, si atasati si o copie a ceea ce ati trimis presedintelui! Mai puteti face o plangere si la sectia de politie de care apartine blocul, in mod identic, PREVENTIV, cu aceleasi acte si aceeasi procedura, iar asa veti fi super acoperit, daca administratorul si presedintele continua ABUZUL! Ce CENZORUL ASOCIATIEI ATI VORBIT ???! SA AVETI TOTDEAUNA MARTOR! NU VA LASATI, CI ACTIONATI!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2021
Psihosex, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar acea datorie mare la asociatie, ce s-a intamplat cu ea ??! Fiti foarte clar si complet in descrierea situatiei! Nu are nimic una cu alta, decat daca ati acceptat in scris, sa preluati acea datorie!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a acceptat presedintele asociatiei a fost avizat dar la licitatii nu se procedeaza ca la vanzare-cumparare directa, sa se ceara de la asociatie adeverinta. pe aia nu-i intereseaza, adica banca sau alt creditor care obtin banii din vanzare. Presedintele asociatiei de proprietari poarta raspunderea acestei situatii deoarece la licitatie (pr0ces) trebuia sa fie parte ca reprezentant al asociatiei. Puteti plati prin banca si banca sa trimita email la asociatie ca s-a facut aceasta plata, asa cum se procedeaza prin banking. De asemenea daca avea datorii presedintele era obligat sa instituie privilegiul imobiliar al asociatiei la ocpi si atunci executorul judecatoresc trebuia sa i-a in seama asociatia la creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Care e suma minimă pentru care se pot acționa în instanță datornicii la întreținere? BOSKY BOSKY Bună ziua ,care este suma minima pentru care se poate actiona in instanță datornicii la întreținere? (vezi toată discuția)
Cont bancar al asociatiei de proprietari ContSters324705 ContSters324705 ulterior injuriilor aduse de administratorul cladirii, am mers la primarie la dept aferent pentru a gasi o solutie de-a evita orice contact cu acesta (cu ... (vezi toată discuția)