avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitare restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitare restanta intretinere

Buna seara,
Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc.
Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii nu vor sa-mi primeasca banii, spunand ca nu pot sa primesca banii avand in vedere faptul ca m-au dat in judecata ( este vorba de aproximativ 2700 lei ), dosarul are suma respectiva si daca imi primesc banii, cum justifica suma in instanta.
Faptul ca nu imi primesc banii, s-a hotarat in sedinta asociatiei.
Am solicitat sa-mi elibereze copie dupa procesul verbal, in care s-a hotarat acest lucru si nici nu vor sa auda de eliberarea de copii dupa acte. ( in Legea 230/2007, art. 10, fiecare proprietar din cadrul asociatiei are dreptul sa ceara copii dupa actele asociatiei .....)
Cum trebuie sa procedez, ca sa pot plati lunar o parte din datoria la intretinere ?
Administratorul insista sa strang banii si sa-i dau pe toti odata; dar in situatia asta, penalizarile puse de administrator cres pe zi ce trece datoria la intretinere.; si in momentul cand ajungem in instanta, o sa reiasa ca nu vreau sa achit intretinerea, lucru care nu este adevarat.
Am incercat sa aflu contul de la asociatia de proprietari, ca sa pot plati prin banca, dar nu am reusit.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, cat mai urgent
Multumesc
Am omis sa mentionez, ca mi se solicita articolul de lege, care ii obliga sa-mi primeasca banii de intretinere
E clar, aveti de-a face cu niste amatori.
In mod normal asociatia trebuie sa aibe un cont si ati fi virat acolo banii.
Mai ales daca ati ajuns in instanta,puteti face proba concreta ca dvs aveti interesul real sa achitati debitul,comunicand c/v acestuia direct in contul asociatiei de proprietari sau prin mandat postal cu confirmare de primire
In situatia in care reprezentantii asociatiei de proprietari refuza primirea mandatului,aveti dovada bunei dvs credinte si a interesului asociatiei de proprietari de a nu prelua suma
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada obligatia asociatiei de proprietari sa primeasca cotele aferente intretinerii lunare,
Rog moderatorii sa nu se supere ca postez
HG nr 1588/2007 Art. 32. - (1) Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
Multumesc pentru sfaturi, dar nu stiu cum pot intra in posesia datelor asociatiei de locatari ca sa pot depune direct in banca, banii pentru datorie.
Am sa incerc la oficiul postal, prin mandat postal. Dar mai mult ca sigur o sa-mi cera contul asociatiei, ceea ce nu pot sa-l aflu.
ar mai o varianta
puteti sa va duceti la furnizorii de servicii (de ex la radet sau care va furnizeaza caldura si apa calda)si platiti acolo direct pe baza de chitanta (dar sa stiti datele asociatiei-nume adresa)toata suma iar ei la randul lor trimit ordin de compensare la asociatie cu nume dv si ei sa scad in fisa contabila
La posta nu va cere contul bancar al asociatiei pentru bunul motiv ca postasul duce biletelul de instiintare pentru mandatul postal administratorului sau presedintelui. Posta nu are treaba cu conturile bancare ale destinatarilor.

Deci mergeti la posta si trimiteti prin mandat postal - cu confirmare de primire - suma pe care vreti s-o platiti - pe numele si adresa administratorului (daca locuieste in bloc) sau a presedintelui. Pe documentul de depunere a banilor sa scrieti neaparat ce reprezinta suma - plata intretinere ap. nr.....
Acestia vor fi nevoiti sa mearga sa ridice banii de la posta, caz in care sunt obligati sa va scada suma din intretinere in baza recipisei de la posta, sau sa refuze banii, caz in care dv. va vor fi returnati banii impreuna cu confirmarea de neridicare a banilor.
Pastrati toate aceste recipise postale si la proces va prezentati si aratati ca ati avut intentia sa platiti, dar plata v-a fost refuzata.

Atunci sa vedeti haz in sala de judecata!

Alte discuții în legătură

Refuzul administratorei de incasare a intretinerii ana_zna11 ana_zna11 Buna ziua, deoarece a fost o perioada mai grea am ramas in urma cu plata intretinerii. Atat presedintele asocoatiei de proprietari cat si administratorul au ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)