avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitare restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitare restanta intretinere

Buna seara,
Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc.
Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii nu vor sa-mi primeasca banii, spunand ca nu pot sa primesca banii avand in vedere faptul ca m-au dat in judecata ( este vorba de aproximativ 2700 lei ), dosarul are suma respectiva si daca imi primesc banii, cum justifica suma in instanta.
Faptul ca nu imi primesc banii, s-a hotarat in sedinta asociatiei.
Am solicitat sa-mi elibereze copie dupa procesul verbal, in care s-a hotarat acest lucru si nici nu vor sa auda de eliberarea de copii dupa acte. ( in Legea 230/2007, art. 10, fiecare proprietar din cadrul asociatiei are dreptul sa ceara copii dupa actele asociatiei .....)
Cum trebuie sa procedez, ca sa pot plati lunar o parte din datoria la intretinere ?
Administratorul insista sa strang banii si sa-i dau pe toti odata; dar in situatia asta, penalizarile puse de administrator cres pe zi ce trece datoria la intretinere.; si in momentul cand ajungem in instanta, o sa reiasa ca nu vreau sa achit intretinerea, lucru care nu este adevarat.
Am incercat sa aflu contul de la asociatia de proprietari, ca sa pot plati prin banca, dar nu am reusit.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, cat mai urgent
Multumesc
Am omis sa mentionez, ca mi se solicita articolul de lege, care ii obliga sa-mi primeasca banii de intretinere
Corect, dar cei din conducerea asociatiei, daca s-au hotarat sa nu incaseze acei bani, nu vor ridica banii de la posta. Banii vor sta 10 zile la poasta si apoi se trimit inapoi expeditorului.

Eu va sugerez sa cautati contul bancar ala sociatie. Apelati la serviciul asociatii de proprietari din primarie, la furnizorii care va pot da contul asociatiei pentru ca asociatia le achita facturile prin banca, poate la unii vecini, membri in comitet care stiu contul...
Atunci cand stiti contul faceti platile asa cum putet si cum doriti iar asociatia nu are cum sa opreasca intrarea banilor in cont.
incercati varianta mea si sigur o sa reusiti
Am vazut ca ati primit cateva sfaturi bune de urmat. Indiferent ce cale veti alege, nu uitati sa pastrati orice chitanta, recipisa, inclusiv de la posta, daca le scrieti, adresa de la ei, pentru ca, asa cum v-au spus, vor continua procesul si va vor cere plata cheltuielilor cu acesta. Asa ca veti putea salva macar cheltuielile cu avocatul lor, incepand cu data la care ati trimis banii, sau v-au refuzat primirea lor.
si eu am vrut sa depun banii in cont si mi s-a zis ca multe asociatii n-au cont ptr ca nu le convine sa plateasca si administrarea contului bancar! presupun ca nici obligatoriu nu este sa-si faca o asociatie cont!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul administratorei de incasare a intretinerii ana_zna11 ana_zna11 Buna ziua, deoarece a fost o perioada mai grea am ramas in urma cu plata intretinerii. Atat presedintele asocoatiei de proprietari cat si administratorul au ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)