avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dificultati cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dificultati cu administratorul de bloc

Buna ziua,

De cateva luni am niste dificultati cu administratorul, presedintele si cenzorul.
Tot anul trecut mi s-au cerut bani pentru reparatii la acoperisul blocului; pana la un anumit punct am platit si nu am zis nimic. Din septembrie am fost anuntat ca s-a hotarat inlocuirea acoperisului si se aduna bani. Atunci am zis stop joc.

Am cerut sa mi se faca chitanta separata pentru cheltuielile aferente apartamentului meu, pe care le voi plati. Au refuzat toti 3 categoric, si mai mult au inceput sa devina agresivi verbal.

Acum cateva zile am fost din nou la doamna administrator sa ii platesc chelielile; desi i-am spus ca sunt dispus sa ii platesc tot, a refuzat din nou sa ma incaseze, pentru ca nu am venit cand a afisat ea. Metionez ca a afisat o zi, cu o ora, pentru incasare, cand eu din cauza job'ului anu am avut cum sa ajung.

Eu am suspiciuni ca se fura bani, pentur ca si femeia de servici mi se incaseaza doar pe baza unui tabel nominal, unde semnez, dar nu am primit niciodata chitanta; si nici curatenie nu vad prin bloc.

Am cerut sa imi dea un cont unde sa virez banii, dar a refuzat.
Cand i-am spus ca e anormal ca administrator sa ai asa un comportament, mi-a raspus ca: blocul nici macar nu are administrator!

In concluzie, mi se refuza plata, iar eu sunt trecut pe lista de restantieri de cateva luni deja.

Cum as putea solutiona situatia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lica-v , utilizator 00:15, 22 Ianuarie 2017
Faceti o sesizare la compartimentul primariei specializat in relatiile cu asociatiile de proprietari,solicitati asociatiei prin reprezentantii acesteia formuland ,notificare un cont in care sa puteti achita sumele restante pt a evita sa fiti dat in judecata de catre asociatie.
Puteti contesta lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisare, puteti solicita presedintelui hotararea adunarii generale pentru inlocuirea acoperisului, puteti solicita contractul de munca al administratorului si atestatul acestuia.

Art. 10-Legea 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

Art. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
(A)Drepturi:
c)sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Daca va cunoasteti drepturile si obligatiile prevazute de lege veti avea argumente impotriva celor agresivi verbal!;)

Legea 230/2007
[ link extern ]
HG 1588/2007
[ link extern ]
Multumesc pentru raspunsuri. Ma voi duce saptamana aceasta la Primarie (locuiesc in Timisoara), si am mai fost indrumat sa fac si o sesizare la Fisc.
Totusi daca mi se refuza incasarea cheltuielilor, chiar si in conditiile in care am zis ca platesc tot, ce e de facut?
Eu i-am trimis doamnei administrator via e-mail un mesaj in care o instintam de intentia mea de a achita, pentru a avea o dovada de ... buna credinta.

@avnic: doar daca fac asta prin curier, presedinte al asociatiei este exact mama doamnei administrator; degeaba ma duc la ea cu o cerere ca nu mi-o primeste.

@cyan: cand am spus agresiuni verbale probabil au fost prea bland...au inceput sa urle la mine efectiv toti 3; moment in care am parasit apartamul doamnei administrator, unde ne aflam toti, pentru ca nu am dorit ca situatia sa escaladeze.
DejanMur a scris:


mi-a raspus ca: blocul nici macar nu are administrator!




Dv ati participat la adunarile generale anual convocate ?
Aveti posibilitatea sa achitati cota individuala de intretinere in termenul stabilit,inclusiv apeland la bunavointa unui vecin
Incercati sa solutionati amiabil ,prin discutie decenta cu presedintele de asociatie
Nu se justifica sa procedati din start cu reclamatii la autoritati care pot genera animozitati,care greu dispar

@ynocentta, daca nu au vrut sa ii primeasca banii direct cu atat mai putin ii va primi de la un vecin.
Cea mai buna calea este sesizarea autoritatilor, nici acolo nu se stie daca va primi vreun sprijin.
Se apropie adunarea generala anuala si aveti posibilitatea sa solicitati schimbarea presedintelui si a administratorului daca nu isi indeplinesc atributiile corespunzator.
In conditiile in care administratora nu are atestat si a fost angajata (sau nu) cu contract de munca inseamna ca a fost platita ilegal. Si se pot solicita daune celor din comitetul ex. care au acceptat plata la negru.
Pe langa contractele de munca ale administratorei (si al atestatului) si cenzorului puteti solicita si raportul lunar al cenzorului pentru a va lamuri cat de cat ce se intampla prin asociatie.

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)
Cine poate verifica un administrator? sorintm sorintm Buna ziua,doresc sa stiu cine poate verifica gestiunea un administrator de bloc daca nu suntem afiliati la FALT(Federaţia Asociaţiilor de Locatari ... (vezi toată discuția)