Am primit decizie de plata contributii sanatate aferent veniturilor din cedarea folosintei bunurilor pt anii 2006 -2008,desi,in acea perioada,aveam si venituri din salarii.In articolul 257 legea 95/2006, la pct f,spune ca sunt supuse aceste venituri,doar daca nu se obtin venituri pct a,adica salariale.Va rof frumos sa-mi spuneti ce sa fac.
Mergeți la casa de asigurări de sănătate și faceți dovada că în acea perioadă ați pătit contribuțiile aferente veniturilor salariale. Probabil că s-a emis acea decizie dintr-o greșeală.
In raport cu declaratiile depuse de Dumneavoastra la AFP, cu veniturile obtinute si nu in ultimul rand cu dispozitiile cuprinse in decizia de impunere, urmeaza sa verificati daca dispozitiile legale specificate in aceasta va sunt sau nu aplicabile, iar in final veti afla daca s-a intocmit decizia in mod corect sau incorect.
Am fost la Anaf,si mi-au dat o adeverinta cu venitul din chirie,cu care mi-au zis sa ma duc la Casa de sanatate.Dar nu vad ce rost are aceasta adeverinta,mai bine imi dadeau cu venitul din salarii,ca de aici se vedea ca am platit contributia pentru veniturile salariale.
Adeverința cu venituri din salarii se ia de la angajator. Angajatorul are obligația să depună anual fișa fiscală a angajatului la fisc, dacă acesta are doar venituri salariale. Dacă în afară de salar mai cumulați și alte venituri acea fișă fiscală se depune personal după ce menționați și celelalte venituri pe lângă cele salariale.
Ar trebui să faceți dovada că în acea perioadă angajatorul a plătit contribuțiile pentru sănătate aferente salarului pe care l-ați realizat.
Vorbiți cu angajatorul.