avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... deschidere if
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

deschidere if

Buna ziua,daca am inca datorii la finante in urma unui impozit pe profit,imi pot deschide pfa pe numele meu?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:25, 12 Ianuarie 2013
Buna seara. Inainte de a va raspunde la intrebare, va propun sa citim impreuna un fragment din actul normativ urmator:

"Ordonanta de urgenta nr. 44 din 2008 reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice.

Profesiile liberale, precum si acele activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale, NU pot fi inregistrate si desfasurate de catre PFA. De asemenea, acelasi lucru este valabil si pentru acele activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.

In temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Persoanele fizice mentionate anterior pot desfasura activitatile economice individual si independent, ca persoane fizice autorizate. Acestea trebuie sa aiba un sediu profesional pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.

Orice activitate economica desfasurata permanent, ocazional sau temporar in Romania de catre persoanele fizice autorizate, trebuie sa fie inregistrata si autorizata, in conditiile OUG 44/2008. Autorizarea functionarii, in conditiile ordonantei mentionate, nu exonereaza persoanele fizice autorizate de obligatia de a obtine, inainte de inceperea activitatii, autorizatiile, avizele, licentele si altele asemenea, prevazute in legi speciale, pentru desfasurarea anumitor activitati economice.

Persoanele fizice ce doresc sa desfasoare activitatile economice individual si independent - ca persoane fizice autorizate - au obligatia sa solicite inregistrarea in Registrul Comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice, ca persoane fizice autorizate (PFA).

Pot desfasura activitati economice in forma PFA persoanele fizice care:

- au implinit varsta de 18 ani;
- nu au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala, de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
- au un sediu profesional declarat conform legii;
- declara pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.".

Prin urmare, daca indepliniti toate conditiile enumerate mai sus, va puteti deshide un PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident in romania - pfa? liana_lascu liana_lascu Un cetatean strain, casatorit cu un cetatean roman, si deci implicit rezident in romania, poate fi persoana fizica autorizata? (vezi toată discuția)
Intreprinderi individuale Bonutzu Bonutzu ce sunt intreprinderile individuale, ce regim juridic au, ce activitati pot sa desfasoare, ce taxe trebuie sa plateasca , ce declaratii trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Infiintarea intreprinderei individuala joorea joorea As vrea sa infiintezi o intreprindere individuala in Romania, dar nu sunt cetatea roman. Am citit pe net ca orce cetacea care locuieste in EU poate infiinta. ... (vezi toată discuția)