Sunt in concediu de crestere a copilului,nascut in data de 17 aprilie 2012,am optat pentru concediu de 2 ani,si acum as vrea sa va intreb daca este adevarat ca angajatorul este obligat sa-mi tina postul doar 1 an?Pentru a nu-mi pierde postul,trebuie sa ma reintorc la serviciu cand implineste copilul 1 an?
2. Indiferent pentru ce varianta de CCC ati optat angajatorul nu este obligat sa pastreze locul de munca al dvs. dar nu puteti fi concediata pe timpul CCC decat daca angajatorul intra in reorganizare judiciara sau faliment.
Va multumesc.Nu sunt numai zvonuri,am citit si in lege asta,ce sa inteleg din urmatorul articol: ""Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate"".Si mai am o intrebare:Lucrez in cadrul M.A.I., si daca se va face regionalizarea,as putea fi concediata,nu?
Daca se va decide reorganizarea MAI , atunci puteti fi concediata ... ceea ce ati citat dvs este art.25 din OUG nr.111/2010 si nu este citat in intregime, si anume:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1) şi art. 10 alin. (1) şi (2).
Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate. (4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii
sau
art.60 C.mun.:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
... (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Astfel, daca reveniti din CCC angajtorul nu va putea decide concedierea dvs pe o perioada de cel mult 6 luni de zile de la data revenirii din CCC .. astfel, in regulementele interne ale M.A.I. va trebui sa verificati daca angajtroul a decis o alta perioada, intrucat actul normativ prevede durata maxima a interdictiei.
Oug 96/2003
ContSters68307
Buna seara,
Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)