avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... IRPEF
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

IRPEF

Buna ziua,
Ocazional am vazut un anunt ca toti romanii care au lucrat legal in Italia si nu numai , ar avea dreptul sa ceara o taxa numita IRPEF pe ultimii cinci ani.
Intrebarea ar fi urmatoarea :
Care sunt documentele necesare si cui trebuie sa ma adresez ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 13 Ianuarie 2013
1. Taxa Irpef este un impozit progresiv aplicat pe salarii şi pe pensii lunar sau anual

2. Fiecare cetăţean cu reşedinţă în Italia plăteşte taxa Irpef pentru veniturile de pe teritoriul italian şi din străinătate, iar cei fără reşedinţă doar pentru salariile percepute pe teritoriul italian.

3. Nu aveti cum sa solicitati aceasta taxa , decat dacă ati plătit mai multe taxe decât trebuia. Statul italian are îndatorirea să va restituie surplusul.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania cu un catatean ecuadorian cu domiciliul in italia danichris danichris Dorinta mea este sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean ecuadorian care are resedinta in Italia,deci detine cartea de identitate italiana.Am gasit numerase ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cristyan. cristyan. buna ziua.o rugaminte la dumneavoastra:v-as ruga sa imi explicati cum ar trebui sa procedeze o persoana - cetatean roman care nu are permis de munca sau alte ... (vezi toată discuția)