avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decretul din februarie 2013
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Decretul din februarie 2013

Buna Ziua!Sotul meu este acuzat de talharie si l-au condamnat l-a 5 ani.Credeti ca are vreo sansa sa fie gratiat cand se pune aplica decretul.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:39, 13 Ianuarie 2013
La ce decret faceti referire?
In prezent din cate stiu eu nu exista niciun decret.

Conteaza foarte mult cum sunt edictate actele de gratiere.
In functie de vointa legiuitorului poate sa beneficieze sau nu de prevederile unui eventual act de gratiere.
Se poate da, spre exemplu, pana la pedepse de 3 ani sau pana la pedepse de 10 ani, dar in raport de felul infractiunii pentru care persoana a fost condamnata.
Pot exista diverse forme juridice si pana la publicarea in Monitorul Oficial nu se poate trage nicio concluzie concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

gratierea unor pedepse elelnacristina elelnacristina am vazut la tv ca sa propus o lege ca anumitor persoane private de libertate li se va gratia pedeapsa...imi poate explica cineva ??? multumesc (vezi toată discuția)
Gratierea katibi katibi Imi poate spune cineva va rog,daca sunt condamnat la 2 ani la locul de munca pentru refuzul de a-mi stabili alcoolemia,am sanse sa beneficiez de gratiere ... (vezi toată discuția)
Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)