avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratierea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratierea

Imi poate spune cineva va rog,daca sunt condamnat la 2 ani la locul de munca pentru refuzul de a-mi stabili alcoolemia,am sanse sa beneficiez de gratiere individuala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 13 Decembrie 2009
Faceti o cerere la presedintele Romaniei sa dea un decret de gratiere pt dvs.
Aveti sanse sa fiti gratiat. De ce nu?
Cererea de graţiere individuală, împreună cu actele anexate, se adresează Preşedintelui României şi poate fi făcută de:
a) persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia;
b) soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.

Graţierea individuală se acordă numai pentru pedepse privative de libertate.

Nu pot fi graţiate pedepsele deja executate, pedepsele a căror executare nu a început din cauza sustragerii condamnatului de la executare, condamnările cu suspendarea executării pedepsei, pedepsele complementare şi cele accesorii.

Graţierea individuală nu are efect asupra laturii civile şi asupra măsurilor administrative pronunţate într-o cauză penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererte de gratiere claudiaionete claudiaionete ma poate ajuta vreun specialist de pe acest site sa imi spuna cum se poate cere gratierea ,in ce conditii ,pedeapsa cu executare fiind de 1 an si 6 luni . am ... (vezi toată discuția)
Buna seara alexandra.dinica alexandra.dinica ce trebuie sa fac pentru a obtine o gratiere sau ptr. comutarea pedepsei?dati mi va rog si definitia procedurii sau textul legii...nu ma pricep si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Gratiere individuala melinaR melinaR buna nu stiu prea bine cum sa pun intrebarea dar sper ca intelegeti ce vreau sa spun .Vreau sa fac o cerere de gratiere individuala dar in afara de actele ... (vezi toată discuția)