avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In luna Octombrie a decedat o sora a mamei,necasatorita, fara copii dar cu ceva bunuri.Fatii au hotarat sa faca succesiunea in ianuarie.In decembrie mama a decedat.Intrebarea mea este; 1) Trebuie sa facem intai succesiunea dupa mama si apoi dupa matusa,sau se poata face succesiunea dupa matusa si in 6 luni sa facem succesiunea dupa mama? 2)Care ar fi taxele (min -max). VA MULTUMESC!!
Cel mai recent răspuns: iuliana59 , utilizator 09:45, 14 Ianuarie 2013
Puteti merge la Notar sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii dupa mama dvs. Dupa dansa dvs si fratii Sau surorile dvs in concurs cu sotul supravietuitor sunteti mostenitorii. In lipsa acestora dvs sunteti unic succesor. Cu acea declaratie si certificatul de deces al mamei dvs. Puteti merge la Notar , impreuna cu unchii si matusile , eventual materni daca traiesc, Pt a dezbate succesiunea matusii. Nu exista un termen anume prevazut de lg Pt a se dezbate succesiunea. Termenul de 6 luni care acum este de 1 an este termen de optiune succesorala .
Va multumesc!!!!!!!!!!!!!!1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)