Locuiesc in Bucuresti, intr-o garsoniera cf.3, suprafata utila este de 16.44mp;este corect ca administratorul sa masoare caloriferul si sa platim dupa lungimea acestuia?
1.Mentionez ca majoritatea locatarilor au de plata 40-45 lei iar eu am 117lei(caloriferul este de tabla L=1,4m, l=10cm,H=60cm), iar la o garsonira dubla , deci cu 2 calorifere au de plata 107lei, deci mai putin decat mine
2.de ce administratorul spune ca ar trebui sa avem un calorifer de 50cm la aceasta suprafata?exista reglementat asa ceva?
3.Va rog sa-mi spuneti cum pot sa rezolv aceasta problema, unde pot sa reclam acest abuz?
multumesc
In acest caz caldura se calculeaza in functie de cota-parte indiviza (suprafata utila a apartamentului, calculata fara balcon sau logie);
Daca vrea sa faca calculul in functie de SET-ul apartamentului, ceva in genul a ce a facut el, asociatia trebuie sa faca inventarierea completa a sistemului de incalzire din scara dv. Aceasta inventariere se face cu o firma specializata, nu masurand lungimea caloriferelor. Nu este suficient.
In concluzie, ce face administratorul dv. este amatoristic si pagubos pentru unii locatari.
Legal, pana cand nu are un document legal privitor la SET-ul apartamentelor, nu trebuie sa calculeze caldura decat in functie de suprafata apartamentelor.
Sau schimbati caloriferul si montati-va unul asa cum au si ceilalti vecini ai dumneavoastra.
Este adevarat ca in blocurile in care nu sunt montate repartitoare, costul agentului termic se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila a aprtamentului), dar cu conditia ca proprietarii sa nu-si schimbe caloriferele cu altele mai mari. Cu cat este mai mare caloriferul, cu atat consuma si degaja caldura mai mult.