avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare asistent universitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare asistent universitar

Buna seara!
Sunt doctorand în anul 2, domeniul Medicină și aș vrea să vă întreb dacă este legal să nu fi fost informată că, în calitate de doctorand, conform aricolului 290 alineat 1 și 2, din Legea Învățământului (text actualizat șa 20.12.2012), IOSUD sau o altă instituție membră a IOSUD, mă angajează pe post de asistent universitar (sau de cercetare - nu e cazul) . Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: misulik , utilizator 09:14, 15 Ianuarie 2013
Cine trebuia sa va informeze despre acest lucru ? ...
Reprezentantul legal al școlii doctorale? Mi s-a comunicat doar că trebuie să am ore de predare in calitate de doctorand. Ore pe care, în acest moment, le efectuez la plata cu ora. Voiam să știu dacă aveam dreptul să fiu angajată - pe perioadă determinată - începând cu momentul dobândirii statutului de doctorand (enunțul legii îmi pare imperativ). Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
misulik, utilizator
Art. 290 din Legea nr.1/2011
(1) Studenţii-doctoranzi sunt încadraţi de către IOSUD sau o instituţie membră a unei IOSUD ca asistenţi de cercetare ori asistenţi universitari pe perioadă determinată, norma didactică fiind redusă corespunzător limitei prevăzute la art. 164 alin. (3), prin excepţie de la prevederile art. 287. Atribuţiile lor sunt stabilite de senatul universitar.

(2) Studenţii-doctoranzi beneficiază de toate drepturile asistenţilor de cercetare sau asistenţilor universitari, inclusiv de vechimea în muncă.

Din textul de lege reiese ca IOSUD sau o institutie membra a unei IOSUD are obligatia sa angajeze studentii-doctoranzi pe perioada determinata ...

Neindeplinirea cestei obligatii nu este sanctionata de legea nr.1/2011 ...

Puteti sesiza MInisterul Educatiei.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare asistent universitar asistent_univ asistent_univ Buna ziua, Sunt student-doctorand angajat ca asistent pe perioada determinata. Contractul de angajare de la Universitate va fi reinnoit zilele urmatoare, ... (vezi toată discuția)
Doctorat vechime in munca k.szabolcs k.szabolcs Buna Ziua! As dori sa intreb daca anii de doctorat se considera vechime in munca? Conform legii 1/2011 art. 164 2. doctorandul beneficiaza de recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)