avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recodificare cod caen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recodificare cod caen

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o problema,am in statutul societatii infiintata in 1995,la obiecte de activitate trecut cod caen 5021 unde scrie -intretinerea si repararea autovehiculelor(fara reparatiile executate in intreprinderi organizate de tip industrial);eu de la infiintare pana in prezent nu am desfasurat activitate;conform cod caen rev 2 la codul vechi 5021corespunde 5030 Transportul de pasageri pe cai navigabile interioare ,nicidecum ceva legat de intretinere si reparartii auto;Mie imi este necesar codul nou 4520 actual care se refera la intret si rep auto,mai precis pentru o vulcanizare.Cum sa procedez?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: noiembriesm , utilizator 12:14, 3 Iunie 2011
Ceva nu e in regula in ceea ce ati scris. Nu exista 5021 in CAEN-ul rev 1, iar la 5030 nou corespunde 6120 vechi si 5021 ISIC rev 4, care e cu totul altceva.

La 4520 actual corespunde 5020 vechi, iar nu 5021 vechi... Mai bine verificati mai intai si vedem apoi daca e ceva de facut. Daca aveti 5020 drept cod vechi (asa cum presupun), atunci va ajunge o simpla recodificare si ajungeti la 4520, acolo unde doriti.
Multumesc pentru promptitudinea ajutorului,va rog sa ma credeti,azi am fost la reg.comertului si nu va spun ce aglomeratie este ,datorita termenului limita ptr preschimbare 01.03.2009.
Deci,in statut,este trecut cum am mai scris,5021 intretinerea si rep autovehiculelor am in fata statutul.
Eu acum incerc sa redactez, actualizez statutul societatii si iau la rand codurile caen vechi si le actualizez.Pana acum nu am avut nevoie sa verific codurile caen de la infiintarea societatii.Tare imi este teama sa nu se fi strecurat niste erori cand s-a intocmit statutul ,atunci in 1995.Daca este asa ce pot sa fac acum?Am ajuns la codul vechi 5134-comert cu ridicata al produselor din peste,crustacee si moluste ,si rev 2 imi apare
1101 Distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice
1102 Fabricarea vinurilor din struguri
4634 Comert cu ridicata al bauturilor
vechi 5135- comert cu ridicata cu bauturi si rev 2-4635 Comert cu ridicata al produselor din tutun
Imi scapa mie vreo alta modificare facuta intretimp?
Cred ca am gasit explicatia:)
In anul 2002 s-a facut o recodificare REV1, inainte de REV1 exista codul 5021 care a fost unit cu 5022 si in felul acesta la rev1 a iesit 5020. Dupa rev2 5020 s-a impartit in 5221 (Activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre) si 4520 (Intretinerea si repararea autovehiculelor), acesta din urma fiinde cel care va intereseaza pe dvs.

Din punctul meu de vedere, pentru ca in prezent sa puteti merge pe 4520 (obiect principal de activitate) este necesar sa faceti o hotarare AGA prin care hotarati ca activitatea principala sa fi 4520, de asemenea trebuie actualizat si actul constitutiv.

Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
Denisa Stanca, Avocat
Eu acum fac demersurile necesare ptr.-actualizare obiect activitate conf CAEN Rev 2;
-precizare activitate principala;
-preschim,bare certif inregistrare;
Si imi trec ca ob principal 4520-intret si rep auto.
Va multumesc din suflet ptr ajutor.Sper sa reusesc maine la reg.comert sa rezolv. din prima
Pana la dvs nu am mai intalnit situatii in care nu s-a facut prima recodificare si vechiul cod nu mai exista in rev 1 si sunt curioasa cum se va solotiona.

Va rog sa reveniti cu amanunte.

Bafta!

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Schelele metalice- Cristina.P Cristina.P Am si eu cateva intrebari referitor la codul caen. As vrea sa stiu vanzarea si inchirierea de schele metalice in ce cod se incadreaza ? Din pacate doamnele de ... (vezi toată discuția)
Documente si informatii utile ref. caen rev.2 2AS 2AS Pentru toti cei interesati, am postat la adresele de mai jos (sper sa functioneze!): cateva documente pe care le-am identificat eu pe Internet si pe care le ... (vezi toată discuția)