avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu mi s-a aprobat ajutorul de caldura 2012-2013
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu mi s-a aprobat ajutorul de caldura 2012-2013

Buna seara.In data de 08-noiembrie-2012 la scoala 148 sector 5,am depus actele pentru ajutorul de caldura pentru perioada 2012-2013,.Acolo mi s-a spus ca sunt in regula cu actele,dar cand s-a afisat intretinerea pe luna decembrie 2012 am constatat ca nu apar cu nici o suma la rubrica "ajutorul de caldura".Ca si cum nu mi s-a aprobat ajutorul de caldura,cu toate ca venitul de persoana este de 193 lei,familie compusa din 2 adulti si un copil minor.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DLaurentiu , utilizator 18:48, 15 Ianuarie 2013
Interesativa la administrator daca la lista pentru luna decembrie nu este cumva factura de caldura pentru luna noiembrie, la noi pana pe data de 13 ian 2013 nu a venit factura RADET pentru luna decembrie.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
ContSters241232, utilizator
Multumesc mult,asa am sa fac si va voi anunta.O seara buna.
Mai mult, verificati daca si ceilalti vecini ai dvs. figureaza sau nu cu ajutoare la incalzire. Cel mai simplu, discutati la asociatie. Ce trebuie sa mai stiti este ca cererea dvs. privind acordarea ajutorului la incalzire ajunge la DAC - Directia de Asistenta Comunitara a localitatii/sectorului care in urma verificarii documentelor emite o decizie pe care o semneaza primarul localiatatii/sectorului., apoi se intocmesc niste tabele centralizatoare cu proprietarii carora li s-au aprobat aceste ajutoare, cu valoarea procentului si a sumei. Aceste tabele ajung la asociatie unde vor fi inscrise sumele privind costul incalzirii repartizate pe apartamente. In functie de suma reala repartizata, administratorul ”transforma” suma in Gcal (suma / pretul local pe Gcal), inscrie aceasta valoare in tabel si il trimite la DAC. Aceasta institutie calculeaza in functie de consum, procent si suma maxima acordata, suma reala a ajutorului...
Cum aceste operatiuni dureaza destul de mult, administratia intocmeste listele de plata - sa zicem pe noiembrie 2012, urmand ca suma aprobata privind ajutorul sa fie scazuta in lista de plata a lunii decembrie 2012 si asa mai departe, deci decalat cu o luna. Pare complicat, de aceea v-am sfatuit sa va adresati asociatiei.
Asa este cum scrie si @thran, pana la ora la care scriu, nici la noi nu au sosit facturile la incalzire pe luna decembrie 2012 - si ca sa va linistesc, datorita birocratiei existente la toate nivelurile, am avut situatii in care unele sume (ajutoare) au fost scazute in luna iunie...
Succes!
Buna ziua.Multumesc pentru lamurire.Chiar in seara asta voi vorbi cu Administratorul(deoarece e ziua de platit intretinerea).Am sa va anunt.O zi buna.
Buna seara,am revenit.D-le Thran si Adam Grecu ati avut dreptate in privinta ajutorului de caldura.Am vorbit cu Administratorul si mi-a spus ca acum platesc pentru luna noiembrie,iar de luna viitoare intra ajutorul de caldura.M-am speriat degeaba dar dvs. m-ati linistit.Va doresc o seara placuta si multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire viorica98 viorica98 Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire ileanasandu ileanasandu 1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in ... (vezi toată discuția)