Buna ziua! As vrea sa stiu cine plateste pentru analizele periodice care trebuiesc facute la locul de munca,angajatorul sau angajatul? La fel si certificatul de igiena? Multumesc!
ART. 7 HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, cu modificari si completari ulterioare
Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicaleprofilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Interventie moderator.
Dedu 86 a scris: "Dumneavoastra trebuie sa platiti analizele medicale."
Raspuns eronat. Corect este raspunsul inspector ssm.
Se poate completa cu:
Legea nr. 319/ 14.07.2006
-art.7 al.(6) Masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.
-art.25 al.(1) Masurile prevazute la art. 24 vor fi stabilite astfel incat fiecare lucrator sa poata beneficia de supravegherea sanatatii la intervale regulate.
al.(2) Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata de catre medicii de medician muncii.
Medicina muncii
BiroN.
Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii?
Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)