avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce drepturi am?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce drepturi am?

am si eu o intrebare va rog sa ma lamuriti sunt angajata pe o perioada determinata si am cerut firmei sa-mi elibereze o adeverinta pt banca langa ea atasanduse o alta adeverinta din care sa reiasa ca voi ramane in continuare la firma ,bineinteles ei spunandu-mi ca se poate si ca voi ramane desigur ,in continuare la ei ,dupa expirarea contractului de munca insa nici pana azi nu miau dat adeverinta invocand faptul ca datorita crizei financiare aceasta nu se mai poate elibera .EU nu pot lua legatura direct cu patronul deoarece unde lucrez eu este punct de lucru si tot ce am de lamurit nu prea am cu cine aici fiind doar administratorul si contabila care sincera sa fiu numi dau prea multe detalii la intrebarile mele.
As dori sa ma ajutati daca se poate ce pot face sau daca e legal ce fac ei Chiar nu am dreptul la o adeverinta??mai ales ca banca accepta in conditiile in care sunt angajata pe o perioada nedeterminata nu inteleg carei problema angajatorului.:sorry::stunned:
Cel mai recent răspuns: cretu ioana , utilizator 13:41, 10 Februarie 2009
Formulati o cerere scrisa.
Modul in care procedeaza unitatea la care lucrati nu este legal. Prin acest procedeu evita sa urmareasca persoanele care nu isi achita ratele si sa le retina ratele din salariu ca sa le vireze catre conturile bancilor care au acordat credit. Este o operatiune complexa pe care angajatorii privati o evitea de fiecare data.
Totusi o reclamatie la ITM i-ar putea scutura putin pe angajatori
Va multumesc pentru raspunsul primit insa daca ajung insituatia de a le face reclamatie la itm mie teama ca ma vor da afara si nusi vor pastra promisiunea de a ma tine in continuare in companie, dupa expirarea contractului.Insa un lucru ciudat se intampla deoarece altor colegi care au contract pe o perioada nedeterminata leau eliberat astfel de adeverinte.
ce va referiti cand spuneti sa formulez o cerere scrisa ?? catre cine sa fac acest lucru catre unitate?
Catre societate ( sediul central) faceti cererea explicati situatia si nu vad de ce nu ar emite acesta adeverinta. Cererea scrisa va ajunge mai mult ca sigur la conducatorul societatii. Trimiteti-o prin fax.

Alte discuții în legătură

Cim perioada nedeterminata valeriucartas valeriucartas Buna ziua. Am urmatoarea situatie: un angajat a avut CIM pe perioada determinata trei ani. Dupa trei ani,printr-un Act aditional,ii transform CIM in perioada ... (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata constantinlala constantinlala Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei firme pe perioada determinata. In luna aprilie se fac 12 luni de activitate in cadrul firmei. In aceasta perioada mi-a ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul individual de munca piscine@sperantaclub.ro piscine@sperantaclub.ro Am un angajat cu contract de munca pe perioada determinata,ii expira contractul pe 15 iulie. El vrea sa isi faca un imprumut la banca, iar banca nu ii da ... (vezi toată discuția)