avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pe perioada determinata

Buna ziua!
Sunt angajat in cadrul unei firme pe perioada determinata. In luna aprilie se fac 12 luni de activitate in cadrul firmei. In aceasta perioada mi-a fost prelungit cu cate o luna contractual prin semnarea unui act aditional. Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa cat timp angajatorul este obligat sa imi treaca contractual pe perioada nedeterminata? Am citit pe diferite site-uri despre aceasta treaba, si am inteles ca angajatorul poate prelungii pe periaoda determinata pana la maxim 12 luni. Va rog sa ma lamuriti si sa ma sfatuiti cum pot face posibila trecerea la un contract pe perioada nedeterminata.

Multumesc,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 2 Martie 2017
Eu sunt in aceeasi situatie ca tine. Deci daca ai avut continuitate la toate contractele tale adica fara sa te lase acasa cel putin 5 zile lucratoare el este obligat sa te angajeze pe timp nelimitat dupa 6 contracte sau mai bine zis 2 ani,daca ai stat acasa intre un contract sau altul,poate sa-ti faca o infinitate de contracte cu termen. Oricum au iesit niste legi noi care i protejeaza putin si pe ei si mai putin pe noi.
Da, am continuitate, insa fac 1 an in aprilie. Sa inteleg ca nu am sanse sa pot fi trecut pe nedeterminat decat peste un alt an? Am aflat prin firma ca alti angajati cu aceeasi perioada sau un pic mai mare de activitate, au fost trecuti pe nedeteminat.
Oana. B a scris:

....Deci daca ai avut continuitate la toate contractele tale adica fara sa te lase acasa cel putin 5 zile lucratoare el este obligat sa te angajeze pe timp nelimitat dupa 6 contracte sau mai bine zis 2 ani,daca ai stat acasa intre un contract sau altul,poate sa-ti faca o infinitate de contracte cu termen. .....


Sunt gresite sustinerile dvs....


@ constantinlala

Angajatorul dvs nu are nicio obligatie de a modifica durata c.i.m. in nedeterminata. La expirarea duratei c.i.m. , acesta fie va inceta de drept, fie i se va prelungi durata potrivit Codului Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim prelungit la infinit silvia99 silvia99 exista vreo posibilitate legala de a prelungi la infinit un cim, prin inchiderea contractului, de exemplu, in 30.10 si deschiderea altui contract (nou) in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare szabobea szabobea M-am angajat la o firma cand eram in somaj, acum am un cim pe perioada determinata. Daca mi se prelungeste contractul cu inca cateva luni, am dreptul la 30% ... (vezi toată discuția)