In legatura cu punerea in intarziere de drept a debitorului la art. 1523 alin. (2) se prevede : "De asemenea, debitorul se afla de drept in intarziere in cazurile anume prevazute de lege...". As vrea sa stiu care sunt aceste cazuri, pe langa cele enumerate de altfel la alin. (2) de la lit. a) - d).
De asemenea, poate ma puteti lamuri si cu privire la executarea silita, in noul Cod civil se prevede ca trebuie indeplinite doua conditii si anume:
- sa nu aiba nicio justificare neexecutarea obligatiilor de catre debitor (deci sa nu existe caz fortuit, de forta majora, obligatia executarii obligatiilor simultan, impreviziune sau exceptia de neexecutare - cel putin asta inteleg pana acum ca ar reprezenta o justificare);
- si a doua conditie debitorul sa fie pus in intarziere.
Intrebarea mea este - Ce alte justificari se mai pot invoca pentru neexecutarea obligatiei de catre debitor, pe langa cele enuntate mai sus?
Tot in jurul acestei discutii - Ce alte mijloace legale mai poate avea creditorul, de aceasta data, pentru neindeplinirea obligatiei de catre debitor, in afara de:
- a cere executarea silita
- a cere rezolutiunea
- a cere reducerea propriilor prestatii.
Va multumesc !
O saptamana frumoasa va doresc,
Georgiana.