avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este necesara pentru intabularea unei case incheierea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este necesara pentru intabularea unei case incheierea unui act aditional la contractul de concesiune initial in cazul unui teren pe care s-a realizat o constructie care a fost vanduta?

Am cumparat in 2000 o casa care se gaseste pe un teren care a fost concesionat de primarie pentru constructii de case pe perioada de viata a constructiei
Prima data cand am dorit sa intabulez constructia am primit respingere de la cartea funciara pe motiv ca primaria nu avea intabulat terenul concesionat. Am revenit cu cererea dupa 11 ani, cand exista intabularea terenului primariei, dar mi s-a cerut sa completez dosarul cu un act additional la contractul de concesiune incheiat intre primarie si fostul proprietar al casei din care sa reiasa ca preiau concesiunea, desi art. 4 la acest contract prevede ca “”Conform art 37 capV din Legea 50/1991 dreptul la concesiune asupra terenului se transmite in caz de succesiune sau de instrainare a constructiei “”, iar din certificatul fiscal rezulta clar ca eu platesc concesiunea.
Solicitand incheierea acestui act additional la primarie (de 11 ani platesc taxa concesiune pe numele meu), primarul tergiverseaza semnarea lui fara sa dea nici o explicatie. Ce pot face?
-sa solicit la Cartea funciara sa nu mi se solicite acest act deoarece este evident din acest articol ca automat preiau concesiunea?
- sa reclam primarrul ca nu da raspuns la cerere in termenul legal?
Multumesc pentru sfaturi

Alte discuții în legătură

Cumparare casa pe teren concesionat - la avocat? enverhoxha enverhoxha In legatura cu cumpararea unei case construite in orasul Pantelimon, pe teren concesionat, am auzit urmatoarea explicatie: Deoarece primaria nu a realizat ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. doresc sa ... costel5 costel5 Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. Doresc sa cumpar o casa al carei teren pe care este construita este concesionat de la primarie. Problema ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita pe teren concesionat de la primarie irisargan irisargan Poate fi intabulata o casa construita pe teren concesionat de la Primarie ? Daca da ,care sunt demersurile , pasi pt intabulare a casei ? Multumesc (vezi toată discuția)