avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pre si post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pre si post natal

Buna ,
am si eu o intrebare ...am inteles din lege ca cele 126 zile corespunzatoare concediului prenatal si cel de lauzie se pot compensa intre ele..
intrebaea mea este:daca imi iau concediu prenatal doar 30 zile, am dreptul sa iau restul de 96 zile concediu postnatal?
sau puteti sa-mi spuneti care e nr maxim de zile pt concediu postnatal...?

multumesc...o saptamana usoara!!!
Cel mai recent răspuns: luisa19 , utilizator 14:18, 15 Ianuarie 2013
Concediul de maternitate (126 zile) este format din:
- Concediu de sarcina (cunoscut sub numele de concediu prenatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere in exclusivitate pentru sarcina, si nu pentru afectiuni ce pot interveni pe parcursul sarcinii si fara legatura cu sarcina.
- Concediu de lauzie (cunoscut sub numele de concediu postnatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile dupa nastere (legea presupune efectuarea unui concediu postnatal obligatoriu de 42 zile).

Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice (art. 24 alin. 2 din OUG 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediul postnatal - cate zile are? Betisia Betisia Buna seara, As avea o intrebare Concediul postnatal poate sa fie mult mai mult de 63 de zile? Adica prenatal 50 zile si postnatal 76 zile. (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate gafarellis gafarellis Am o nelamurire. Eu nu mi-am luat concediu prenatal si vreau sa stiu daca s-au pierdut zilele acelea sau daca pot sa le iau acum postnatal toate zilele, 63 ... (vezi toată discuția)